Ajankohtaista
 • Suomen pelimuseolle merkittävä kansainvälinen museoalan palkinto

  Society for the History of Technology valitsi Tampereella museokeskus Vapriikissa toimivan Suomen pelimuseon vuoden 2018 Dibner Award for Excellence in Museum Exhibits -palkinnon saajaksi. Palkinto luovutettiin lauantaina 13.10. vuosittaisessa konferenssissa St. Louisissa. Arvostettu palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa suomalaiselle museolle.

  15.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki kutsuu syyslomailijat museoon

  Museokeskus Vapriikki tarjoaa syyslomalla oleville perheille 15.10.–19.10. ohjelmaa joka arkipäivä, ja on avoinna poikkeuksellisesti myös maanantaina. Maanantaista perjantaihin museon tapahtumat on teemoitettu. Maanantaina tavataan asiantuntijoita ja perehdytään arkeologiaan, tiistaina askarrellaan työpajoissa ja keskiviikkona tunnistetaan kivilajeja. Torstai on Postimuseon teemapäivä ja perjantai Pelimuseon.

  13.10. — Heli Nousiainen
 • DISK COVERS -näyttely avautuu Pelimuseossa

  Suomen Pelimuseo avaa Studiossaan Vapriikissa uuden pienoisnäyttelyn. Disk Covers esittelee Commodore 64:n synnyttämää moninaista ja rikasta alakulttuuria, personoituja disketinkansia. Levykkeet saivat suojakseen taidokkaasti käsin piirrettyjä ja valokopioituja kansia, kun demo- ja kräkkiskenen harrastajaryhmät ympäri maailmaa alkoivat 1980-luvulla koristella tuotoksiaan itse tehdyin disketinpäällisin. Näyttelyssä on esillä disketinkansia 1980-luvulta aina tähän päivään niin Suomesta kuin eri puolilta maailmaa. Kaikille avoimet avajaiset järjestetään perjantaina 12.10. kello 17–19 pelimuseossa. Tervetuloa!

  8.10. — Heli Nousiainen
 • Postimuseo esittää museodraamaa: PUNK4EVER

  Postimuseon Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyssä käynnistyy tamperelaisen teatteriryhmä Somanan toteuttama draamaesitys punk4ever lauantaina 6.10. klo 13 ja 14. Esitys kertoo 17-vuotiaasta 1980-luvun alkua elävästä Mirkku-tytöstä, jota punkin hammas on puraissut. Kaikki Vapriikin pääsylipun lunastaneet tervetuloa!

  4.10. — Heli Nousiainen
 • Tähdet, tähdet -luentosarja Vapriikissa

  Marilyn-näyttelyn oheisluennot alkavat Vapriikissa. Keskiviikkona 3.10. kello 18 kuullaan ensimmäinen maksuton luento Vapriikin tämän syksyn sarjasta. Luennot on omistettu Marilyn-näyttelylle ja ne järjestetään yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa. Ennen luentoja kello 17 opastus Marilyn-näyttelyyn pääsymaksun lunastaneille.

  1.10. — Heli Nousiainen
 • Pakohuonepeli Vapriikissa

  Pelimuseon vaihtuva näyttely Astuit ansaan muuntuu tilauksesta pakohuonepeliksi. Onnistutko sinä pääsemään ulos museosta tunnissa?

  26.9. — Heli Nousiainen
 • Hukkamies-dokumentti Vapriikissa 26.9.

  Keskiviikkona kello 18 Vapriikissa on mahdollisuus nähdä tutkimusmestari Seppo Ronkaisen Hukkamies-dokumentti. Päiväkirjamaisesta kuvamateriaalista koottu tarina kertoo ihmisen ja suden ristiriitaisesta suhteesta. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

  24.9. — Heli Nousiainen
 • Senioriperjantai Vapriikissa 21.9.

  Perjantaina Vapriikissa vietetään seniorien museopäivää Tampere 1918 -tapahtumia muistellen. Päivän ajan eläkeläisten pääsymaksu museoon on vain 2€. Tutkija Antti Liuttunen opastaa Tampere 1918 -näyttelyssä kello 12 ja 13. Opastuksille ovat tervetulleita myös muut museovieraat.

  19.9. — Heli Nousiainen
 • Monologeja Tampere 1918 -näyttelyyn

  Vapriikki tarjoaa syksyllä Tampere 1918 -näyttelyssä draamallisia opastuksia, joissa eläydytään joko punaisten puolella taistelleen Aaton tai valkoisten joukoissa olleen Matin elämään.
  Markus Henrikssonin käsikirjoittamat ja esittämät monologit alkavat 22.9. ja ne sisältyvät museon pääsymaksuun. Draamaopastusten Matti ja Aatto ovat historiallisia henkilöitä.

  17.9. — Heli Nousiainen
 • Pelimuseo avaa näyttelyn roolipeleistä

  Suomen pelimuseo Vapriikissa avaa 7.9. näyttelyn Astuit ansaan! Elämyksellinen roolipelinäyttely vie matkalle suomalaisten roolipelien ja -pelaajien mielenmaisemaan. Näyttely on esillä Vapriikin Galleriatilassa 6.1.2019 saakka.

  4.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Onnea 380-vuotiaalle Postille! – Maailma muuttuu ja Posti sen mukana

  Posti, Suomen vanhin kuljetusyritys, juhlii tänä vuonna 380-vuotista olemassaoloaan. Posti on taivaltanut pitkän ja ansiokkaan matkan vuoden 1638 ensimmäisen postireitin…

  7.9. — Helena Pärssinen
 • Pääsiäisen monet korttiaiheet

  Näin pääsiäisen alla Postimuseo saa yleisöltä usein kysymyksiä, ovatko pääsiäispostikorttien aiheet muuttuneet vuosien saatossa. Rupesin tutkimaan museon korttikokoelmaa, joka on…

  13.3. — Helena Pärssinen, Postimuseo
 • Tampere 1918

  Huhtikuussa 2008 avautuneen Vapriikin Tampere 1918 -näyttelyn piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla auki muutaman vuoden. Nyt, vuonna 2018, näyttely tulee…

  29.1. — Antti Liuttunen
 • Tyttö tuli kotiin

  Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Taloraati Kalevassa 28.8.: Kalevan paras asuinpaikka on Kiinanmuuri!

  Maakuntamuseon klassikko – Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraati – kiersi tänä vuonna Kalevassa tarkastelemassa Kalevan asuinympäristöjä eri vuosikymmeniltä. Osa Kalevasta…

  12.9. — Miinu Mäkelä
 • Tutkija pääsi larppaamaan

  Nykydokumentoinnin ehdottomasti mahtavimmat hetket ovat niitä, kun voi itse osallistua mukaan tapahtumiin. Tällä kertaa pääsin mukaan Rajakatseen liveroolipeliin räätälinvaimo Veerana….

  13.6. — Reetta Tervakangas
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 2

  Harjoittelujaksollani olen oppinut, että luonnontieteellinen museo on tärkeä osa monenlaista tutkimusta ja ympäristökasvatusta, sillä kokoelmatiloista löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista…

  19.5. — Saija
 • Museot mobiiliin!

  Museokeskus Vapriikki tarttui loppuvuodesta 2016 hanakasti Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoukseen lähteä kehittämään yhdessä mobiilipelejä. Pelien tekeminen yhteistyössä tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäisen vuoden…

  — Niklas Nylund
 • Merkillisiä aarteita Tampereella

  Tampereella tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä merkillisiä maailmanaarteita maailmalta ja Suomesta toukokuun viimeisellä viikolla. Finlandia 2017, Euroopan suurin postimerkkinäyttely tuo Tampere-taloon…

  17.5. — Postimuseon johtaja Kimmo Antila
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!