Ajankohtaista
 • Teatterimuisteloita Vapriikissa 20.9.

  Ensi sunnuntaina 20.9. kello 16 Tapio Parkkinen haastattelee Tuija Vuolletta museoravintola Valssissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ennen haastattelua kello 15 pääsylipun lunastaneet voivat osallistua opastetulle kierrokselle Teatterikaupunki-näyttelyssä.

  15.9. — Heli Nousiainen
 • Teatterimuisteloita Vapriikissa

  Vapriikissa voi kuulla syyskuussa kahden rautaisen teatteriammattilaisen muisteluita uran varrelta. Ensi sunnuntaina kello 16 Tapio Parkkinen haastattelee Eila Roinetta museoravintola Valssissa. 20.9. kuullaan Tuija Vuolteen muistoja. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

  11.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Finlayson-luennot alkavat Vapriikissa

  Vapriikki avasi kesäkuussa Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttelyn, joka seuraa Tammerkosken rannalle syntyneen tehtaan kehittymistä Pohjoismaiden suurimmaksi teollisuusyritykseksi ja lopulta sen sopeutumista uuteen, savupiipputeollisuuden jälkeiseen aikaan. Keskiviikkona 9.9. alkaa näyttelyyn liittyvä luentosarja. Luennoille on vapaa pääsy, mutta Vapriikin ravintolatilaan otetaan vain rajallinen määrä osallistujia. Luentoja voi seurata myös striimattuna Vapriikin Youtube-kanavan kautta.

  8.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pellavaliina – Tampellan damasti 1859-1977 on Vuoden museojulkaisu

  Museokeskus Vapriikin ja Maahenki-kustantamon teos Pellavaliina – Tampellan damasti 1859-1977 on valittu Vuoden museojulkaisuksi. Museopalkintolautakunta kiittää kirjan monipuolisuutta. Se on osoitus toimivasta yhteistyöstä museon ja tutkijoiden välillä.

  2.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pelimuseo huoltotauolle

  Vapriikin Pelimuseo sulkeutuu asiakkailta huoltotauon ajaksi 24.8.-31.8. Tauon aikana museon pelit kunnostetaan, ja näyttelyyn tuodaan viisi uutta peliä. Samalla näyttelystä arkistoidaan viisi peliä. Ne poistuvat näkyviltä, mutta pysyvät edelleen tärkeänä osana pelimuseon kokoelmaa.

  19.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki aloittaa yleisöopastukset

  Vapriikin yleisöopastukset ovat olleet tauolla koronavirustilanteen vuoksi, mutta elokuun alusta opastukset alkavat jälleen. Osallistujamäärä rajoitetaan kuitenkin 20 henkeen. Varaukset kierrokselle tehdään paikan päällä museossa.

  Elokuussa opastuksia järjestetään kaikkina muina avoinnaolopäivinä, paitsi perjantaina. Kierroksilla tutustutaan muun muassa Ostiaan, Teatterikaupunkiin, uuteen Finlayson 200 -näyttelyyn sekä Postimuseoon.

  28.7. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki avaa Finlayson 200 -juhlanäyttelyn 23.6.

  Finlaysonin 200-vuotista taivalta juhlistetaan Vapriikissa Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttelyllä, joka avautuu juhannuksen jälkeen. Näyttely seuraa Tammerkosken rannalle syntyneen tehtaan kehittymistä Pohjoismaiden suurimmaksi teollisuusyritykseksi ja lopulta sen sopeutumista uuteen, savupiipputeollisuuden jälkeiseen aikaan.

  15.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pelimuseon Studiossa esillä larppikuvia

  Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo esittelee Studiossaan laajan valikoima Tuomas Puikkosen valokuvia 9.6. aukeavassa retrospektiivissa. Näyttely on ensimmäinen laatuaan suomalaisessa museossa. Näyttelykokonaisuuden on kuratoinut valokuvataiteilija ja larp-suunnittelija Katri Lassila (TaM).

  10.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Poika on tullut kotiin!

  Hallitsevan maailmanmestarin Suomen mestaruuspokaali on saapunut Suomen Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin ja se on kiekkokansan nähtävillä 9.6. alkaen.

  8.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki avautuu tiistaina 2.6.

  Museokeskus Vapriikki avaa jälleen ovensa tiistaina 2.6. Suosittu Ostia, portti Roomaan -näyttely jatkaa tammikuulle. Galleriassa avautuu uusi näyttely, Tiistaitarjotin, joka vie kävijän 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien reseptien maailmaan. Lisäksi Postimuseo avaa kokouskäytävällä uuden pienoisnäyttelyn Kirjekulttuuria postikorteilla.

  30.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!