Ajankohtaista
 • Pecos Bill – se villein lännen sarjis -näyttely Postimuseossa

  Pecos Bill -sarjakuvalehdet valtaavat Vapriikin kokouskäytävän 21.1.–22.3. Pecos Bill – se villein lännen sarjis -näyttely esittelee lehden kultakautta Suomessa vuosina 1953–1961. Lehti saavutti nopeasti suuren suosion jännittävillä tilanteesta toiseen poukkoilevilla tarinoillaan, huikeilla maisemillaan ja kiinnostavilla henkilöhahmoillaan. Näyttelyn on omasta sarjakuvalehtikokoelmastaan koonnut tamperelainen keräilijä FT Kari Elkelä.

  21.1. — Heli Nousiainen
 • Kirvesrintojen numero kahdella täyttyy kahdeksas vuosikymmen

  Tapparan ikoninen pelaaja ja valmentaja Kalevi Numminen juhlii 80-vuotissyntymäpäiväänsä Suomen Jääkiekkomuseossa Vapriikissa 1.2.2020. Kallu on tavattavissa ja jakaa nimikirjoituksia klo 13.30. Jääkiekkomuseoon on vapaa pääsy juhlien ajan kello 13.30-18.00. Museo toivottaa kaikki Kallu-fanit tervetulleeksi!

  20.1. — Jesse Saarinen
 • Vapriikilla jälleen hyvä näyttelyvuosi

  Museokeskus Vapriikissa Tampereella vieraili viime vuonna 171 271 kävijää. Luku jäi hieman edellisestä vuodesta, mutta museo pääsi tavoitteeseensa. Vuonna 2019 Vapriikissa nähtiin muun muassa näyttelyt Dracula – vampyyrit Vapriikissa, Teatterikaupunki sekä Hair – Popteatterin tarina. Loppuvuodesta avautui Ostia, portti Roomaan, joka on esillä toukokuun 10. saakka.

  2.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Onnellista uutta vuotta!

  Tänään ti 31.12. uudenvuodenaattona museokeskus Vapriikki sulkee ovensa jo klo 16 ja huomenna uudenvuodenpäivänä museo on suljettu. Tervetuloa Vapriikkiin jälleen to 2.1.2020. kun palaamme normaaliin päivärytmiin. Toivotamme kaikille asiakkaillemme onnellista ja rauhaisaa uutta vuotta!

  31.12. — Heli Nousiainen
 • Vapriikkiin alennettuun hintaan koko viikonloppu!

  Koko viikonlopun 28-29.12. joululahjana asiakkaillemme Vapriikin sisäänpääsy kaikille on vain 6€! Tarjous koskee myös Ostia, portti Roomaan -näyttelyämme. Tämä mahdollisuus kannattaa hyödyntää, suunta siis kohti Vapriikkia.

  28.12. — Heli Nousiainen
 • Vapriikki hiljentyy joulun viettoon

  Vapriikki on suljettu 21.-26.12. Näyttelyihin pääsee jälleen perjantaina 27.12. Museoravintola Valssi on remontin vuoksi kiinni loppiaiseen saakka ja avautuu uudistettuna 7.1. Kahvila palvelee asiakkaita 27.12.- 29.12.2019 ja 2.1.-5.1.2020 klo 10-18.

  18.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pelimuseo esittelee pelien Kalevalaa

  Suomen Pelimuseo Vapriikissa avaa perjantaina 13.12. Studiossa uuden pienoisnäyttelyn, Pelien Kalevala. Näyttely esittelee läpileikkauksia pelimaailman ja kalevalaisen kulttuuriperinnön yhtymäkohdista yli sadan vuoden ajalta.

  11.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Suomen Jääkiekkomuseo täyttää 40 vuotta

  Vapriikissa sijaitseva Suomen Jääkiekkomuseo on ehtinyt jo keski-ikäiseksi, ja juhlii syntymäpäiviään perjantaina 13.12. Museo tallentaa, dokumentoi, tutkii ja asettaa näytteille suomalaiseen jääkiekkoon liittyvää esineistöä ja valokuva- sekä painotuotemateriaalia. Jääkiekkomuseo vastaa myös suomalaisen jääkiekon Hall of Fame -kunniagalleriasta. Juhlapäivänä museoon on vapaa pääsy.

  10.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Nukkekekkerit-näyttely sulkeutuu

  Vuodesta 2016 asti ihastuttaneen Nukkekekkerit-näyttelymme viimeinen viikonloppu on edessä, jäähyväiset heitämme sunnuntaina 1.12. Vielä ehdit tervehtimään Barbieta ja tanssivaa Ballerinaa sekä kaikkia muita ystäviämme. Näyttelyn paikalle ryhdytään rakentamaan Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttelyä. Se avautuu yleisölle huhtikuussa.

  30.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin kuva-arkiston kuvia kaikkien käyttöön

  Vapriikin kuva-arkisto on julkaissut Flickrissä 150 valokuvaa pirkanmaalaisista toisessa maailmansodassa. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Samalla käynnistetään keräys kokoelman kartoittamiseksi. Onko sinun kotialbumissasi kuvia sotavuosilta?

  29.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!