Ajankohtaista
 • Vapriikki avaa Finlayson 200 -juhlanäyttelyn 23.6.

  Finlaysonin 200-vuotista taivalta juhlistetaan Vapriikissa Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttelyllä, joka avautuu juhannuksen jälkeen. Näyttely seuraa Tammerkosken rannalle syntyneen tehtaan kehittymistä Pohjoismaiden suurimmaksi teollisuusyritykseksi ja lopulta sen sopeutumista uuteen, savupiipputeollisuuden jälkeiseen aikaan.

  15.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pelimuseon Studiossa esillä larppikuvia

  Vapriikissa sijaitseva Suomen pelimuseo esittelee Studiossaan laajan valikoima Tuomas Puikkosen valokuvia 9.6. aukeavassa retrospektiivissa. Näyttely on ensimmäinen laatuaan suomalaisessa museossa. Näyttelykokonaisuuden on kuratoinut valokuvataiteilija ja larp-suunnittelija Katri Lassila (TaM).

  10.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Poika on tullut kotiin!

  Hallitsevan maailmanmestarin Suomen mestaruuspokaali on saapunut Suomen Jääkiekkomuseoon Vapriikkiin ja se on kiekkokansan nähtävillä 9.6. alkaen.

  8.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki avautuu tiistaina 2.6.

  Museokeskus Vapriikki avaa jälleen ovensa tiistaina 2.6. Suosittu Ostia, portti Roomaan -näyttely jatkaa tammikuulle. Galleriassa avautuu uusi näyttely, Tiistaitarjotin, joka vie kävijän 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien reseptien maailmaan. Lisäksi Postimuseo avaa kokouskäytävällä uuden pienoisnäyttelyn Kirjekulttuuria postikorteilla.

  30.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tiistaitarjotin – ruokamatka 70-luvulle -näyttely avautuu 2.6.

  Vapriikki avautuu 2.6. ja samana päivänä avautuu uusi näyttely, Tiistaitarjotin, joka kuljettaa katsojan 70-luvun vahvojen, rohkeiden ja värikkäiden ruokakuvien sekä mutkattomien ruokaohjeiden maailmaan.

  Näyttely perustuu valokuvaaja ja läänintaiteilija Juhani Riekkolan ja hänen vaimonsa kotitalousopettaja Eeva Junkkari-Riekkolan toimittamaan ruoka-artikkelisarjaan Tiistaitarjotin, jota Aamulehti julkaisi viikoittain vuosina 1974–78.

  70-luvun ruokakulttuuriin pureudutaan Riekkolan fantastisten annoskuvien sekä Junkkari-Riekkolan oivallisten ruokaohjeiden ja viikoittaisten ruokalistojen kautta.

  22.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki avautuu 2.6.

  Hallituksen päätöksen mukaisesti Tampereen kaupunki on sulkenut museonsa koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Vapriikki on avoinna jälleen ti 2.6.

  Museoravintola Valssista voi noutaa ainoastaan take away -annoksia ma-pe klo 10.45-14. Viikonloppuisin ravintola on suljettu.

  16.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin tapahtumat peruttu

  Tampereen taidemuseo, Muumimuseo, Museo Milavida, Sara Hildénin taidemuseo ja museokeskus Vapriikki peruuttavat kaikki tapahtumansa toukokuun loppuun saakka. Syynä on Tampereen kaupungin suositus koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi.
  Myös yleisöopastukset ja ryhmien varaamat opastukset perutaan. Museoiden näyttelyihin voi tutustua normaaliin tapaan, mutta museot seuraavat tiiviisti kaupungin ohjeistusta ja muutoksista tiedotetaan. Seuraa verkkosivuja ja somekanavia, joissa on aina viimeisin tieto.

  13.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tuija Vuolle Vapriikissa 15.3.

  Tervetuloa kuulemaan teatterineuvos Tuija Vuolteen urasta ja elämästä Vapriikin Teatterikaupunki-näyttelyn lavalle su 15.3. klo 15.30. Vuolletta haastattelee teatteriohjaaja Tapio Parkkinen. Pääsylipun lunastaneille.

  12.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikissa kuullaan orjien arjesta

  Vapriikissa kuullaan keskiviikkona 11.3. kello 18 dosentti Ville Vuolannon luento Orjuus ja orjan arki Rooman keisariajalla. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 opastettu kierros Ostia, portti Roomaan -näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  9.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Naistenpäivänä 8.3. Vapriikkiin

  Tänään kannattaa suunnata Vapriikkiin! Kansainvälisen naistenpäivän kunniaksi kaksi upeaa ladya pääsee yhden pääsymaksun hinnalla museoon. Tervetuloa ja ihanaa naistenpäivää kaikille!

  8.3. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!