Ajankohtaista
 • Linnunlaulukurssi 1&2

  Oletko aina halunnut oppia tunnistamaan, mikä lintu on minkäkin sulosoinnun takana? Se onnistuu Vapriikin suositulla linnunlaulukurssilla, jossa opetellaan jälleen alkukevään ja loppukevään lintuja. Kurssille on vapaa pääsy.

  26.3. — Heli Nousiainen
 • Pääsiäispostikorteissa muna on pääosassa – pienoisnäyttely Postimuseossa

  Postimuseossa, Vapriikin kokouskäytävällä, on esillä Pääsiäismuna – elämän ja ilon symboli -pienoisnäyttely 26.3.–28.4.2019. Esillä on pääsiäismunia postikorteilla eri puolilta maailmaa.

  25.3. — Heli Nousiainen
 • Monologeja Tampere 1918 -näyttelyyn

  Vapriikki tarjoaa keväällä Tampere 1918 -näyttelyssä draamallisia opastuksia, joissa eläydytään joko punaisten puolella taistelleen Aaton tai valkoisten joukoissa olleen Matin elämään.
  Markus Henrikssonin käsikirjoittamat ja esittäät monologit sisältyvät museon pääsymaksuun. Draamaopastusten Matti ja Aatto ovat historiallisia henkilöitä.

  22.3. — Heli Nousiainen
 • Pelimuseo avautuu huoltotauon jälkeen

  Suomen Pelimuseo avautuu 19.3. huoltotauon jälkeen. Isoja muutoksia ei tällä kertaa nähdä, mutta pelihalliin on saatu uusia koneita ja takkahuone uudistui täysin. Studiossa on esillä uusi pienoisnäyttely, jossa muistellaan pelidemojen, piirrosten, printtien ja muiden dokumenttien avulla aikaa, jolloin pelit oli helpompi ohjelmoida itse kuin ostaa kaupasta.

  18.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinto Mänttä-Vilppulaan

  Vuoden 2019 Pirkanmaan kulttuuriympäristöpalkinto jaetaan Vapriikissa Pirkanmaan arkeologisten tutkimusten esittelypäivänä lauantaina 16.3.2019. Tänä vuonna palkinnon saajiksi on valittu Mänttä-Vilppulan rajamerkkien vapaaehtoisinventoijat.

  16.3. — Heli Nousiainen
 • Birckala 1017 -näyttely päättyy 17.3.

  Vielä ehdit jättää jäähyväiset Birckala 1017 -näyttelylle. Sunnuntaina näyttelyn viimeisen päivän kunniaksi luvassa on opastuksia klo 13, 14 ja 15. Opastukset kuuluvat Vapriikin pääsylipun hintaan ja kestävät noin tunnin.

  14.3. — Heli Nousiainen
 • Dacre Stoker luennoi Vapriikissa 13.3.

  Bram Stokerin veljenpojanpoika Dacre Stoker tutustuu Vapriikin Dracula-näyttelyyn keskiviikkona 13.3. Kello 18 on tilaisuus kuulla hänen esityksensä Stoker on Stoker, the Mysteries Behind the Writing of Dracula. Iltatilaisuus on kaikille avoin ja maksuton.

  10.3. — Heli Nousiainen
 • Birckalassa vuonna 1017 -tapahtumaviikonloppu Vapriikissa 9.-10.3.

  Birckala 1017 -näyttely päättyy 17.3. Viimeisen viikon kunniaksi la ja su 9.-10.3. ovat täynnä teemaan sopivaa ohjelmaa Vapriikissa: musiikkia, opastuksia, luentoja ja työpajoja. Viikinki- ja keskiajan käsityöläiset esittäytyvät markkinatorilla tuotteinaan käsinvärjättyjä villalankoja, kirjoja, koruja, päretöitä ja kynttilöitä sekä paljon muuta. Lauantaina markkinoilla musisoi Ancient Bear Cult -muinaisorkeskeri.

  6.3. — Heli Nousiainen
 • Kansainvälinen naistenpäivä Vapriikissa 8.3.

  Naistenpäivän kunniaksi kaksi ladya yhden pääsymaksun hinnalla museoon. Tervetuloa kaikki ihanat naiset!

  4.3. — Heli Nousiainen
 • Vapriikki tarjoaa ohjelmaa hiihtolomalaisille

  Museokeskus Vapriikki on varautunut hiihtolomaan järjestämällä hauskaa ohjelmaa koko perheelle. Vapriikki on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina 25.2. Tervetuloa viihtymään työpajoihimme ja opastuksille!

  25.2. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!