Ajankohtaista
 • Muinaissuomalaisten DNA:ta metsästämässä – seminaari Vapriikissa

  Museokeskus Vapriikki järjestää lauantaina 19.1. kello 12–16 kaikille avoimen maksuttoman seminaarin, jossa kuullaan uusimpia tuloksia muinais-DNA-tutkimuksista. Miltä muinaisten ihmisten perimä näyttää verrattuna nykyiseen väestöön? Tutkimusten tuloksia esittelevät alansa huiput. Tilaisuudessa julkistetaan myös ensimmäistä kertaa Janakkalan miekkamiehen DNA:sta saatuja tuloksia. Tervetuloa!

  14.1. — Heli Nousiainen
 • Vapriikille vuosi 2018 oli onnistunut

  Museokeskus Vapriikki keräsi vuoden 2018 aikana yhteensä 185 000 kävijää. Määrä on korkea, vaikka ennätysvuoden 2017 tulokseen ei ylletty.

  2.1. — Heli Nousiainen
 • Senioripäivässä muistellaan Sodan ja rauhan miehet -sarjaa

  Mediamuseo Rupriikki kokoaa perjantaina 14.12. Vapriikkiin Sodan ja rauhan miehet -sarjan tekijäkaartin. Senioriperjantain tapahtumassa Risto Astikainen johdattelee tekijät keskusteluun sarjan tekemisestä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, päivän ajan seniorien pääsylippu näyttelyihin 2€.

  10.12. — Heli Nousiainen
 • Joulukuussa luvassa opastuksia Postimuseon Joulun taikaa -näyttelyyn

  Marjaliisa Pitkärannan lämminhenkisiä joulukuvituksia esittelevässä näyttelyssä Joulun taikaa on esillä Pitkärannan piirtämiä originaaleja ja joulupostikortteja. Lisäksi näyttely esittelee lasten kirjoittamia kirjeitä joulupukille. Joulukuussa opastukset näyttelyyn 9.12 ja 16.12. kello 14. Tervetuloa!

  3.12. — Heli Nousiainen
 • Marilyn-näyttelyn viimeinen viikonloppu

  Marilyn-näyttelyn viimeisen viikonlopun kunniaksi pidämme näyttelyn avoinna lauantaina ja sunnuntaina 1.-2.12. klo 20 saakka. Muut Vapriikin näyttelyt sulkeutuvat klo 18. Kauppa ja museoravintola palvelevat klo 20 saakka. Tervetuloa!

  30.11. — Heli Nousiainen
 • Vapriikissa senioriperjantai 30.11.

  Perjantaina 30.11. seniorien pääsymaksu Vapriikkiin on vain 2 €. Tällä kertaa senioriperjantaita vietetään ihanan Marilynin seurassa.

  29.11. — Heli Nousiainen
 • Kaikille avoimet pikkujoulut Vapriikissa

  Miltä kuulostaa ilmaiset pikkujoulut, joissa pääsee muun muassa koristelemaan piparkakkuja, kertomaan joulupukille lahjatoiveet ja laulamaan kauneimpia joululauluja yhdessä Mikko Alatalon kanssa? Tämä kaikki onnistuu museokeskus Vapriikissa 28.11. kello 17–20. Silloin on nimittäin luvassa kaikille avoimet pikkujoulut! Joulukortit kannattaa ottaa mukaan, sillä niihin voi leimauttaa tapahtumassa Tampereen oman joululeiman. Pikkujoulut järjestää Vapriikki ja Postimuseo.

  22.11. — Heli Nousiainen
 • Vapriikki julkisti 2019 näyttelynsä

  Museokeskus Vapriikki aloittaa vuoden 2019 pureutumalla vampyyrimyyttiin. 15.2. avautuva Dracula – Vampyyrit Vapriikissa kysyy, mikä vampyyreissa viehättää? Kesäkuussa avautuu näyttely tamperelaisesta teatterihistoriasta ja marraskuussa esille tulee antiikin elämää Ostian muinaisesta satamakaupungista.

  20.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikilta julkaisu Tampereen kadonneista rakennuskaunottarista

  Museokeskus Vapriikilta ilmestyy teos Kadonneet kaunottaret, joka johdattaa lukijat sadan vuoden taakse Tampereen kaduille ja kortteleihin. 400-sivuinen teos sisältää lähes 500 valokuvaa, lähes kaikki Vapriikin kuva-arkistosta. Kirja jatkaa ja täydentää Vapriikissa aiemmin tänä vuonna nähdyn samannimisen näyttelyn teemaa. Se esittelee kymmeniä Tampereelta purettuja tai tuhoutuneita uusrenessanssi- ja jugend-kauden sekä 1920-luvun klassistisia rakennuksia.

  19.11. — Heli Nousiainen
 • Vapriikki Vintage vie 50-luvulle

  Lauantaina ja sunnuntaina 17.–18.11.2018 museokeskus Vapriikki siirtyy ajassa 1950-luvulle. Viikonlopun aikana luvassa on päätähtemme Marilynin inspiroimia luentoja, teemaopastuksia ja muotinäytös. Luvassa on myös burleskitaidetta ja kellohameen helmat saa heilumaan itse kuningas Elvis, joka vastaa illan musiikista! Suosittu Vintage-tori on shoppailijan paratiisi, tule tekemään löytöjä ja ihastelemaan ainutlaatuisia tuotteita. Torille on vapaa pääsy, aktiviteetit sisältyvät Vapriikin pääsymaksuun.

  16.11. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!