Ajankohtaista
 • Vapriikki julkaisee adventtivideoita

  Museokeskus Vapriikin henkilökunta on joulumielellä! Neljän videon sarjassa tutkijat johdattelevat juhlakauden aiheisiin ja joulun historiaan.

  29.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikilta uusi podcast-jakso

  Vapriikin podcastin, Museojutun, kolmas jakso on julkaistu. Tällä kertaa mielikuvamatkataan antiikin Roomaan, ja puhutaan lapsuudesta. Saivatko Ostian satamakaupungin lapset leikkiä, vai osallistuivatko he työntekoon aikuisten rinnalla? Miten tyttöjen ja poikien kasvatus erosi? Uskallettiinko lapsia rakastaa aikana, jolloin lähdes puolet lapsista kuoli ennen viidettä ikävuottaan?
  Studiossa keskustelemassa ovat tutkija Marjo Meriluoto Vapriikista ja dosentti Ville Vuolanto Tampereen yliopistolta.

  24.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Sika, Juice ja joulu – sika-aiheisten postikorttien pienoisnäyttely Postimuseossa 24.11.2020 – 17.1.2021

  Postimuseo avaa joulun kynnyksellä ajankohtaisen pienoisnäyttelyn siasta postikorteissa. Joulukinkku on monen joulupöydän perinteinen kunkku. Juice Leskisen (1950–2006) säveltämässä ja sanoittamassa Sika-joululaulussa käydään läpi porsaan elämänkaari kasvatuksesta joulupöytään.

  19.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin Finlayson-luentosarja päättyy

  Vapriikin syksyn luentosarjan viimeinen osa nostaa esiin Finlaysonin suunnittelijat. Professori Heidi Pietarinen luennoi aiheesta Finlaysonin Tampereen tehtaan ateljeessa 1960-1980-luvuilla keskiviikkona 18.11. kello 18. Luennolle on vapaa pääsy, ja sitä voi seurata myös striiminä Vapriikin Youtube-kanavalla. Ennen luentoa pääsylipun ostaneet voivat osallistua opastetulle kierrokselle Finlayson-näyttelyyn kello 17.

  13.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ritarit ratsastavat Vapriikkiin!

  Museokeskus Vapriikki uskoo kaikesta huolimatta kovaan museovuoteen 2021. Maaliskuussa avautuu huimiin seikkailuihin johdattava Ritarit-näyttely, ja kesäkuussa Tampere liekeissä –näyttely. Postimuseo avaa näyttelyn sanomalehdestä ja sen jakelusta.

  3.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Hyvää Halloweenia!

  Tampereen luonnontieteellisen museon kokoelmat kätkevät sisäänsä kaikenlaista limaista, luikertelevaa ja terävähampaista! Uudessa videossamme selviää, mistä näet painajaisia ensi yönä! Klikkaa tästä ja katso video, jos uskallat!

  31.10. — Heli Nousiainen
 • Tampere 1918 podcastissa

  Vapriikin podcastin, Museojutun, toinen osa on ilmestynyt. Aiheena on Tampereen vankileiri sisällissodan aikana. Tutkija Tuomas Hopulta on juuri ilmestynyt uusi kirja aiheesta, ja Vapriikin tutkija Antti Liuttunen ottaa selvää, mitä uutta on selvinnyt punavankien kohtaloista. Tervetuloa kuuntelemaan!

  22.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ajankohtaista ja voimaannuttavaa teatteria Postimuseossa 22.10.

  Postimuseo tuo teatteriesityksiä Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyn yhteyteen. Käsittelyssä on vaikeita ja ajankohtaisia asioita. Ensi viikolla on vuorossa Kirjeitä Kuolemalle ja marraskuussa Kirjeitä rintamalta -esitys

  18.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki tarjoaa ohjelmaa syyslomalaisille

  Syyslomaviikolla 12.-18.10. varaudumme koulujen syyslomaan tarjoamalla ohjelmaa perheelle. Tänä vuonna ei järjestetä normaaliin tapaan työpajoja koronan vuoksi, mutta luvassa on hauskoja opastuksia näyttelyihin, peluutusta Jääkiekkomuseossa ja Pelimuseossa sekä tiedeluento lapsille. Syksyisen hurjana teemana on jännitys ja kauhu, ikätasoon sopivasti.

  9.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikilta podcast

  Museokeskus Vapriikki julkaisee 6.10. ensimmäisen osan uudesta Museojuttu-podcastistaan. Museojuttu vie mielikuvamatkalle Vapriikin näyttelyiden aiheisiin ja syntyperiin, ja siitä ilmestyy uusi jakso joka kuukausi.

  6.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • 3.12.
  14.00

  Joulukuun yleisöopastukset

  Joulukuun yleisöopastukset löydät täältä!

 • 11.12.
  17.00

  Kirjeklubi

  Kirjeklubi on kirjeen ystävien kohtaamispaikka. Kirjeklubeissa paneudumme kirjeen olemukseen, luemme ja keskustelemme erilaisista kirjeistä. Tämän kerran erityisteema on joulupukin kirjeet. Kesto…

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!