Ajankohtaista
 • Tampere 1918 podcastissa

  Tiistaina 27.10. julkaistaan Vapriikin podcastin, Museojutun, toinen osa. Aiheena on Tampereen vankileiri sisällissodan aikana. Tutkija Tuomas Hopulta on juuri ilmestynyt uusi kirja aiheesta, ja Vapriikin tutkija Antti Liuttunen ottaa selvää, mitä uutta on selvinnyt punavankien kohtaloista. Tervetuloa kuuntelemaan!

  22.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ajankohtaista ja voimaannuttavaa teatteria Postimuseossa 22.10.

  Postimuseo tuo teatteriesityksiä Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyn yhteyteen. Käsittelyssä on vaikeita ja ajankohtaisia asioita. Ensi viikolla on vuorossa Kirjeitä Kuolemalle ja marraskuussa Kirjeitä rintamalta -esitys

  18.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki tarjoaa ohjelmaa syyslomalaisille

  Syyslomaviikolla 12.-18.10. varaudumme koulujen syyslomaan tarjoamalla ohjelmaa perheelle. Tänä vuonna ei järjestetä normaaliin tapaan työpajoja koronan vuoksi, mutta luvassa on hauskoja opastuksia näyttelyihin, peluutusta Jääkiekkomuseossa ja Pelimuseossa sekä tiedeluento lapsille. Syksyisen hurjana teemana on jännitys ja kauhu, ikätasoon sopivasti.

  9.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikilta podcast

  Museokeskus Vapriikki julkaisee 6.10. ensimmäisen osan uudesta Museojuttu-podcastistaan. Museojuttu vie mielikuvamatkalle Vapriikin näyttelyiden aiheisiin ja syntyperiin, ja siitä ilmestyy uusi jakso joka kuukausi.

  6.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikinraitti sulkeutuu 30.9.

  Vapriikinraitti, eli näköalareitti Tammerkosken itäpartaalla, sulkeutuu talveksi 30.9. Vielä tänä viikonloppuna ehdit ihailla maisemia kosken yllä!

  23.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Teatterimuisteloita Vapriikissa 20.9.

  Ensi sunnuntaina 20.9. kello 16 Tapio Parkkinen haastattelee Tuija Vuolletta museoravintola Valssissa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ennen haastattelua kello 15 pääsylipun lunastaneet voivat osallistua opastetulle kierrokselle Teatterikaupunki-näyttelyssä.

  15.9. — Heli Nousiainen
 • Teatterimuisteloita Vapriikissa

  Vapriikissa voi kuulla syyskuussa kahden rautaisen teatteriammattilaisen muisteluita uran varrelta. Ensi sunnuntaina kello 16 Tapio Parkkinen haastattelee Eila Roinetta museoravintola Valssissa. 20.9. kuullaan Tuija Vuolteen muistoja. Tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

  11.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Finlayson-luennot alkavat Vapriikissa

  Vapriikki avasi kesäkuussa Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttelyn, joka seuraa Tammerkosken rannalle syntyneen tehtaan kehittymistä Pohjoismaiden suurimmaksi teollisuusyritykseksi ja lopulta sen sopeutumista uuteen, savupiipputeollisuuden jälkeiseen aikaan. Keskiviikkona 9.9. alkaa näyttelyyn liittyvä luentosarja. Luennoille on vapaa pääsy, mutta Vapriikin ravintolatilaan otetaan vain rajallinen määrä osallistujia. Luentoja voi seurata myös striimattuna Vapriikin Youtube-kanavan kautta.

  8.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pellavaliina – Tampellan damasti 1859-1977 on Vuoden museojulkaisu

  Museokeskus Vapriikin ja Maahenki-kustantamon teos Pellavaliina – Tampellan damasti 1859-1977 on valittu Vuoden museojulkaisuksi. Museopalkintolautakunta kiittää kirjan monipuolisuutta. Se on osoitus toimivasta yhteistyöstä museon ja tutkijoiden välillä.

  2.9. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pelimuseo huoltotauolle

  Vapriikin Pelimuseo sulkeutuu asiakkailta huoltotauon ajaksi 24.8.-31.8. Tauon aikana museon pelit kunnostetaan, ja näyttelyyn tuodaan viisi uutta peliä. Samalla näyttelystä arkistoidaan viisi peliä. Ne poistuvat näkyviltä, mutta pysyvät edelleen tärkeänä osana pelimuseon kokoelmaa.

  19.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • 30.10.
  15.30

  Halloween-opastukset

  Kauhukierroksia lapsille!

 • 31.10.
  14.00

  Marraskuun yleisöopastukset

  Marraskuun yleisöopastukset löydät täältä!

 • 1.11.
  14.00

  Kirjeklubi

  Kirjeklubi on kirjeen ystävien kohtaamispaikka. Kirjeklubeissa paneudumme kirjeen olemukseen, luemme ja keskustelemme erilaisista kirjeistä. Voit tuoda oman, itsellesi merkityksellisen kirjeen…

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!