Ajankohtaista
 • Lasten museosunnuntaina viesti kulkee

  Päivän aikana on luvassa toiminnallisia lasten kierroksia, työpajoja, laulutuokioita ja Maltin ja musiikkikonstaapeli Vallun esityksiä. Välillä katsotaan yhdessä piirrettyjä ja animaatioita Lasten Areenasta. Aktiviteetit pääsylipun lunastaneille, kaikki lastenlipulla 6 €. Yhteistyössä: Mediamuseo Rupriikki, Postimuseo ja YLE.

  16.2. — Suvi Syynimaa
 • Postimuseon senioriperjantai Vapriikissa

  Postimuseo kutsuu senioreita kuulemaan Kari Salosen luentoa vanhoista Tampere-aiheisista postikorteista. Mitä vanhat postikortit voivatkaan kertoa Tampereesta? Pääsymaksu senioreille päivän ajan 2 euroa. Myös kaikki muut museovieraat ovat tervetulleita luennolle. Esitelmä on Vapriikin kokoustila 2:ssa klo 12.

  15.2. — Suvi Syynimaa
 • Ystävänpäivä Vapriikissa

  Ystävänpäivänä 14.2. koko päivän kaksi ystävää pääsee Vapriikkiin yhden hinnalla. Kello 16 alkaen tarjolla Rakkaudesta lajiin -opastuksia eri näyttelyihin. Kello 18 museoravintola Valssissa TTT:n näyttelijät Emmi Kaislakari ja Saska Pulkkinen lukevat suomalaisten unohtumattomia ensisuudelmamuisteloita musiikin säestyksellä. Ravintolan tilaisuuteen on vapaa pääsy.

  12.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tule pilkille museoon!

  Pilkkipelipäivä Suomen pelimuseossa lauantaina 10.2.2018 kello 12-17. Mukana koko perheen tapahtumassa ProPilkki, Iceflake Studios, Nippon Verkko ja Pirkanmaan kalatalouslaitos. Kello 12-17 pääsee pelaamaan ProPilkkiä ja Iceflake Studiosin Ice Lakes -peliä.

  5.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Punkfestarit

  Postimuseo järjestää punkfestarit ensi lauantaina 3.2.Vapriikissa klo 12–19.30 Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyn innoittamana. Tarjolla on koko päivän monipuolista punkhenkistä ohjelmaa.

  1.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin sisällissotaluennot alkavat

  Vapriikissa kuullaan keskiviikkoisin kello 18 luentoja sisällissodan teemoista. Ensimmäisenä luennoi 31.1. professori Pertti Haapala aiheesta Europan sisällissodat 1918–1922. Luennoille on vapaa pääsy. Ennen luentoja kello 17 opastus Tampere 1918 -näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  29.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tampere 1918 -tapahtumapäivä Vapriikissa

  Sunnuntaina 28.1. vietetään Vapriikissa Tampere 1918 -tapahtumapäivää. Silloin pääsee tutustumaan perjantaina 26.1. uudistettuna avautuneeseen Tampere 1918 -näyttelyyn opastetuilla kierroksilla. Vapriikki tarjoaa päivän ajan sisäänpääsyn kahdelle yhden hinnalla.

  27.1. — Suvi Syynimaa
 • Tampere 1918 avautuu uudistettuna Vapriikissa

  Tampere 1918 -näyttely oli syksyn suljettuna perusparannustöitä varten. Kymmenvuotiaan näyttelyn pintoja ja akustiikkaa on paranneltu ja tekniikkaa päivitetty. Käsikirjoituksessa on tehty muutoksia etenkin sodan taustoitukseen, jossa pyritään kohti laajempaa ja kansainvälisempää näkökulmaa. Uudistettu näyttely avautuu yleisölle Vapriikissa perjantaina 26.1.

  23.1. — Suvi Syynimaa
 • Sata vuotta sitten -näyttely Postimuseossa Vapriikissa

  Postimuseo avaa huomenna 16.1. Vapriikin Galleriassa Sata vuotta sitten -näyttelyn. Näyttely kertoo postikorttien avulla historiasta ja kulttuurihistoriallisista ilmiöistä Suomessa ja Venäjällä. Mukana on sekä suomalaisten että venäläisten postikorttikeräilijöiden kokoelmia.

  16.1. — Suvi Syynimaa
 • Suomen pelimuseo juhlii synttäreitään

  Suomen pelimuseo Vapriikissa täyttää vuoden. Merkkipäivän kunniaksi juhlistetaan suomalaisia pelejä tulevana viikonloppuna 13.–14.1.2018 upealla peliaiheisella ohjelmalla. Ohjelmassa on muun muassa Kaupin metsästä löytyneen Promille-pelin peluuta.

  8.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tampere 1918

  Huhtikuussa 2008 avautuneen Vapriikin Tampere 1918 -näyttelyn piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla auki muutaman vuoden. Nyt, vuonna 2018, näyttely tulee…

  29.1. — Antti Liuttunen
 • Tyttö tuli kotiin

  Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Taloraati Kalevassa 28.8.: Kalevan paras asuinpaikka on Kiinanmuuri!

  Maakuntamuseon klassikko – Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraati – kiersi tänä vuonna Kalevassa tarkastelemassa Kalevan asuinympäristöjä eri vuosikymmeniltä. Osa Kalevasta…

  12.9. — Miinu Mäkelä
 • Tutkija pääsi larppaamaan

  Nykydokumentoinnin ehdottomasti mahtavimmat hetket ovat niitä, kun voi itse osallistua mukaan tapahtumiin. Tällä kertaa pääsin mukaan Rajakatseen liveroolipeliin räätälinvaimo Veerana….

  13.6. — Reetta Tervakangas
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 2

  Harjoittelujaksollani olen oppinut, että luonnontieteellinen museo on tärkeä osa monenlaista tutkimusta ja ympäristökasvatusta, sillä kokoelmatiloista löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista…

  19.5. — Saija
 • Museot mobiiliin!

  Museokeskus Vapriikki tarttui loppuvuodesta 2016 hanakasti Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoukseen lähteä kehittämään yhdessä mobiilipelejä. Pelien tekeminen yhteistyössä tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäisen vuoden…

  — Niklas Nylund
 • Merkillisiä aarteita Tampereella

  Tampereella tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä merkillisiä maailmanaarteita maailmalta ja Suomesta toukokuun viimeisellä viikolla. Finlandia 2017, Euroopan suurin postimerkkinäyttely tuo Tampere-taloon…

  17.5. — Postimuseon johtaja Kimmo Antila
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 1

  Luonnontieteellinen museo ja Vapriikki on monelle tuttu paikka, mutta mitä kaikkea löytyy ”Staff only” ovien takaa? Miltä näyttää museon elämä…

  10.5. — Saija
 • Terveisiä Kielletystä kaupungista

  Keskellä Pekingin sijaitseva Kielletty kaupunki oli maailman keskipiste, jota hallitsi Taivaan poika, Kiinan keisari. Sitä ympäröi korkea muuri ja leveä…

  31.3. — Marjo-Riitta Saloniemi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!