Ajankohtaista
 • Vapriikin luennolla kuullaan orjuudesta

  Orjakauppa oli keskiajalla iso bisnes. Professori Jukka Korpela kertoo luennollaan Vapriikissa 25.10. kello 18, mikä oli suomalaisten osa orjakaupassa. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsymaksun lunastaneille opastus Birckala 1017 -näyttelyyn.

  23.10. — Suvi Syynimaa
 • Vapriikki on Vuosisadan museo

  Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan Kulttuurigaalassa keskiviikkona 18.10. kuuden finalistin joukosta. Vuosisadan museon tittelistä kisasivat gaalassa Aboa Vetus & Ars Nova, Ateneum, Vapriikki, Serlachius-museot, Suomen kansallismuseo ja Visavuoren museo.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Syyslomalla Vapriikkiin

  Koulujen syyslomaa vietetään Tampereella 16.–22.10. Vapriikki varautuu lomalaisiin olemalla avoinna poikkeuksellisesti myös maanantaina 16.10. kello 10–18. Koko viikon museokeskuksessa on tarjolla ohjelmaa perheille: opastuksia, työpajoja, sekä upouusi Jääkiekkomuseon näyttely!

  9.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin syksyn luentosarja kertoo viikinkiajasta

  Vapriikin syksyn keskiviikkoluennot starttaavat 4.10. Nyt keskitytään Birckala 1017 -näyttelyn teemoihin, myöhäisrautakauteen ja keskiaikaan. Luennot järjestetään yhdessä Tampereen seudun työväenopiston kanssa ja niille on vapaa pääsy. Ennen luentoja kello 17 opastus näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  2.10. — Suvi Syynimaa
 • Tutkijoiden yö Vapriikissa

  Tutkijoiden yö tekee tiedettä ja tutkijoiden työtä tutuksi suurelle yleisölle. Tapahtuma tarjoaa tietoiskuja, huikean tiedeshown, interaktiivisen CERN -livelähetyksen sekä asiantuntijaopastuksia näyttelyihin. Ilmainen sisäänpääsy klo 15–19. Tervetuloa!

  26.9. — Suvi Syynimaa
 • Kiinalainen Kuujuhla Vapriikissa

  Vapriikki järjestää sunnuntaina 24.9. Kuujuhlan, eli kiinalaisen keskisyksyn festivaalin. Se on yksi kiinalaisen vuodenkierron suurimmista juhlista. Tervetuloa tutustumaan kiinalaiseen kulttuuriin! Ravintolatilan tapahtumat maksuttomia, työpajat ja opastukset pääsymaksulla.

  21.9. — Suvi Syynimaa
 • Vapriikissa vietetään senioripäivää

  Perjantaina 22.9. vietetään Vapriikissa syksyn ensimmäistä senioripäivää. Tarjolla on opastukset pian päättyvään Kielletty kaupunki -näyttelyyn kello 12 ja 13. Seniorien pääsymaksu on 5 €, jolla pääsee näkemään myös kaikki muut Vapriikin näyttelyt.

  20.9. — Suvi Syynimaa
 • Vapriikissa luennoidaan naisen asemasta Kiinan keisarin hovissa

  Keskiviikkona 20.9. kello 18 Vapriikissa kuullaan FT Riikka-Leena Juntusen luento Kiinalainen nainen hovissa ja muurien ulkopuolella. Luennolle on vapaa pääsy.

  18.9. — Suvi Syynimaa
 • Backlight Photo Festival 2017

  Backlight Photo Festival juhlii 30-vuotista taivaltaan syyskuussa 2017.

  Tampereella 11. kertaa järjestettävä kansainvälinen valokuvafestivaali esittää näyttelyissä 22 teossarjaa yhteensä 12 maasta. Tapahtuman päänäyttämönä toimii Tampereen taidemuseo, minkä lisäksi teoksia esitetään myös Vapriikissa, Nykyajassa, Galleria Koppelossa ja Galleria Rongassa 9.9.2017 – 29.10.2017. Tapahtuman teemana on itsenäisyys.

  11.9. — Suvi Syynimaa
 • Sieninäyttely Vapriikissa

  Tampereen Sieniseura ry:n perinteinen sieninäyttely järjestetään Vapriikissa sunnuntaina 10.9. kello 12–17. Paikalla on seuran asiantuntijoita tunnistamassa sieninäytteitä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

  4.9. — Suvi Syynimaa
 • Tyttö tuli kotiin

  Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Taloraati Kalevassa 28.8.: Kalevan paras asuinpaikka on Kiinanmuuri!

  Maakuntamuseon klassikko – Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraati – kiersi tänä vuonna Kalevassa tarkastelemassa Kalevan asuinympäristöjä eri vuosikymmeniltä. Osa Kalevasta…

  12.9. — Miinu Mäkelä
 • Tutkija pääsi larppaamaan

  Nykydokumentoinnin ehdottomasti mahtavimmat hetket ovat niitä, kun voi itse osallistua mukaan tapahtumiin. Tällä kertaa pääsin mukaan Rajakatseen liveroolipeliin räätälinvaimo Veerana….

  13.6. — Reetta Tervakangas
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 2

  Harjoittelujaksollani olen oppinut, että luonnontieteellinen museo on tärkeä osa monenlaista tutkimusta ja ympäristökasvatusta, sillä kokoelmatiloista löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista…

  19.5. — Saija
 • Museot mobiiliin!

  Museokeskus Vapriikki tarttui loppuvuodesta 2016 hanakasti Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoukseen lähteä kehittämään yhdessä mobiilipelejä. Pelien tekeminen yhteistyössä tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäisen vuoden…

  — Niklas Nylund
 • Merkillisiä aarteita Tampereella

  Tampereella tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä merkillisiä maailmanaarteita maailmalta ja Suomesta toukokuun viimeisellä viikolla. Finlandia 2017, Euroopan suurin postimerkkinäyttely tuo Tampere-taloon…

  17.5. — Postimuseon johtaja Kimmo Antila
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 1

  Luonnontieteellinen museo ja Vapriikki on monelle tuttu paikka, mutta mitä kaikkea löytyy ”Staff only” ovien takaa? Miltä näyttää museon elämä…

  10.5. — Saija
 • Terveisiä Kielletystä kaupungista

  Keskellä Pekingin sijaitseva Kielletty kaupunki oli maailman keskipiste, jota hallitsi Taivaan poika, Kiinan keisari. Sitä ympäröi korkea muuri ja leveä…

  31.3. — Marjo-Riitta Saloniemi
 • Palikkapläjäys Vapriikissa

  Vapriikkiin on toivottu usein LEGO-aiheista näyttelyä. Toive toteutettiin pienimuotoisesti helmikuun lopulla, kun museossa avautui Palikat pinoon -näyttely. Näyttelyssä vilkaistaan LEGO-harrastajien…

  15.3. — Katri Pyysalo
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!