Ajankohtaista
 • Tampereen talojen tarinoita Postimuseon näyttelyssä

  Postimuseo esittelee pienoisnäyttelyssään Talojen tarinoita Tampereelta 13.8.–3.11.2019 postikortteja, joihin on kuvattu Tampereen vanhoja rakennuksia 1500-luvulta 1900-luvun alkuun. Näyttely on osa arkkitehti, emeritusprofessori Kari Salosen laajaa Tampere-postikorttikokoelmaa.

  13.8. — Helena Pärssinen
 • HAIR – Tampereen Popteatterin tarina Vapriikissa 8.8. alkaen

  Elokuussa 2019 tulee kuluneeksi 50 vuotta siitä, kun maailmankuulu hippimusikaali HAIR sai ensi-iltansa Suomessa. Parikymppisten nuorten muodostama Tampereen Popteatteri räjäytti HAIR-pommin ensimmäisessä Tampereen Teatterikesässä 15.8.1969. Vapriikin näyttelyssä palataan HAIRin ja Popteatterin maailmaan, Vesimiehen aikaan.

  1.8. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Yleisöopastuksia Teatterikaupunki -näyttelyyn

  Tampereen teatterihistoriaan pääsee kesällä tutustumaan oppaan johdolla nyt myös arkipäivisin. Teatterikaupungin salaisuudet paljastuvat tiistaisin ja torstaisin klo 14. Lisäksi yleisöopastukset näyttelyyn sunnuntaisin klo 14. Opastukset sisältyvät Vapriikin pääsymaksuun ja kestävät noin tunnin. Tervetuloa!

  14.7. — Heli Nousiainen
 • Vapriikissa luento Draculasta ja Dark Market -tori

  Vapriikissa järjestetään Lumous-festivaaliin liittyvä Dark Market -tori lauantaina 13.7. Asko Alanen luennoi auditoriossa kello 15 aiheesta ”Dracula – elokuvakauhun kuolematon ruhtinas”. Ostoksille ja luennolle on vapaa pääsy. Päivän aikana on tarjolla myös kolme opastusta Vapriikin Dracula-näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  7.7. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin kesässä vietteleviä vampyyreita ja teatterihistoriaa

  Museokeskus Vapriikissa näet tänä kesänä yhdellä lipulla 14 näyttelyä. Niiden joukossa juuri avautunut Teatterikaupunki sekä vielä elokuulle avoinna oleva Dracula. Lomalaisille Vapriikki tarjoaa räväköitä opastuksia, joissa keskitytään niin erotiikkaan kuin väkivaltaankin.

  24.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Museokeskus Vapriikki sulkeutuu juhannukseksi

  Museokeskus Vapriikki sulkeutuu torstaina 20.6. kello 16 ja on suljettu 21.-23.6. Toivotamme asiakkaillemme hyvää ja rauhallista juhannusta!

  18.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • TEATTERIKAUPUNKI Vapriikissa

  Vapriikissa 7.6. avautunut Teatterikaupunki-näyttely tarjoaa aikamatkan Tampereen värikkääseen teatterihistoriaan. Vapriikin näyttelyssä kurkistetaan Tampereen teatterihistoriaan, josta ei tunteita, taisteluita ja tarinoita puutu. Näyttely nostaa esiin kohtauksia perinteikkään teatterikaupungin estradeilta. Keskiössä ovat rakastetut näytelmät Hamletista West Side Storyyn, näyttämöiden tähdet ja jo unohtuneet diivat.

  4.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki escape museoseikkailu

  Uusi Vapriikki escape museoseikkailupeli vie tutkimusretkelle museoon. Peliä voi pelata yksin tai yhdessä, eikä siinä ole ikärajaa, tarvitsen vain älypuhelimen. Museon pääsymaksuun sisältyvä peli toimii QR-koodilla ja se on pelattavissa suomeksi ja englanniksi.

  26.5. — Heli Nousiainen
 • Kirjuripalvelua ja kalligrafiatyönäytöksiä Vapriikissa

  Vapriikissa järjestetään kalligrafiatyönäytöksiä sekä palvelua, jossa kävijät voivat tuoda maksutta omia korttejaan tai lyhyitä kirjeitään kirjoitettaviksi kauniilla käsialalla perjantaina 24.5. ja 7.6. klo 15–18. Lauantaina 25.5. klo 12–15 tarjolla on kalligrafiatyönäytöksiä.

  21.5. — Heli Nousiainen
 • Museoiden yö Vapriikissa

  Museoiden yö järjestetään 18.5. Tampereella. Vapriikki on täynnä tapahtumia koko illan klo 18-24! Luvassa mm. teemaopastuksia, työpajoja, musiikkia ja jääkiekkoa! Museoiden yöhön pääsee tapahtumarannekkeella. Rannekkeita voi ostaa Museoiden yö -kohteista. Tervetuloa!

  15.5. — Heli Nousiainen
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!