Ajankohtaista
 • Marilyn myös Postimuseossa

  Postimuseo esittelee Vapriikin Marilyn-näyttelyn innoittamana Marilyn Monroeta esittelevän postikorttikokoelman, joka kertoo näyttelijän elokuvaurasta. Näyttely ”Marilyn Monroen elokuvaura postikorteilla” on esillä 19.6.–26.8.2018 Vapriikin kokouskäytävällä.

  21.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vuoden luontokuvat 2017

  Vuoden Luontokuvat -näyttely kertoo suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Eri puolilla Suomea kiertävä näyttely on esillä Vapriikissa 14.6.–12.8.

  13.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Marilyn Vapriikissa

  Vapriikki avasi 8.6. näyttelyn Marilyn – Nainen roolien takana. Elämäkerrallinen näyttely avaa Marilyn Monroen maailman, sen ulkokohtaisen kauneuden, menestyksen ja glamourin, mutta paljastaa myös kääntöpuolen — tähden yksinäisen elämän, joka oli täynnä vastoinkäymisiä.

  11.6. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tabellarius museokaupasta

  Postimuseo ja Postimuseon Ystävät ry julkistivat Vapriikissa Museoiden yönä 19.5. Tabellarius-vuosikirjan. Vuosikirja tarkastelee erityisesti vuoden 1918 sisällissotaa kirjeiden, viestinvälityksen ja Postin toiminnan näkökulmasta. Kirjassa on mukana uutta, ennen julkaisematonta tutkimustietoa.

  24.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Museoiden yö Tampereella lauantaina 19.5.

  Yksi lippu – monta näyttelyä, opastusta ja esitystä! Mukana 29 kohdetta, 47 näyttelyä ja 104 ohjelmanumeroa!

  Museoiden yötä vietetään jälleen! Jo yhdettätoista kertaa järjestettävä Museoiden yö tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 19.5. Tapahtuma alkaa kello 18 ja useimmat museot ovat avoinna keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat.

  17.5. — Suvi Syynimaa
 • Vapriikki sai kunniamaininnan

  Museokeskus Vapriikki on saanut kunniamaininnan (Special Commendation for Sustainability) Euroopan Vuoden museo –kilpailussa Varsovassa 12.5. Perusteena on museon konsepti, joka yhdistää useat museot saman katon alle vailla keskinäistä kilpailua. Vapriikki voi toimia esimerkkinä yhteistyöstä museoille ympäri maailmaa, sanoo EMYA:n tuomaristo.

  12.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pirkanmaan rahaston palkinto näyttelypäällikkö Marjo-Riitta Saloniemelle

  Suomen Kulttuurirahaston Pirkanmaan rahaston vuoden 2018 palkinto myönnettiin maailmankuvan avartamisesta, historiantajun rikastamisesta Museokeskus Vapriikin näyttelypäällikkö, fil. maisteri Marjo-Riitta Saloniemelle. Palkinnon arvo on 15 000 euroa.

  — Suvi Syynimaa
 • Vapriikki ehdolla Euroopan vuoden museo -kisassa

  Lauantaina 12.5. Varsovassa valitaan voittaja European Museum of the Year -kisassa. Vapriikki on ehdolla voittajaksi. Muita kisakumppaneita Suomesta ovat Lenin-museo ja Helsingin kaupunginmuseo. Yhteensä voitosta kisaa 40 eurooppalaista museota.

  7.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Äitienpäiväksi museoon

  Äitienpäivänä 13.5. Vapriikki tarjoaa kaikille äideille maksuttoman sisäänpääsyn näyttelyihin. Varaa nyt juhlalounas museoravintola Valssista, ja tarjoa äidille ikimuistoinen juhla museossa!

  2.5. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin vappu

  Museokeskus Vapriikin Birckala 1017 -näyttely on avoinna vappupäivänä tiistaina 1.5. kello 12–16. Muut näyttelyt on suljettu ja voimassa on erikoishintainen lippu. Aikuisilta pääsylippu maksaa 5€, lapsilta 1€. Vappuaattona 30.4. Vapriikki on suljettu.

  25.4. — Suvi Syynimaa
 • Pääsiäisen monet korttiaiheet

  Näin pääsiäisen alla Postimuseo saa yleisöltä usein kysymyksiä, ovatko pääsiäispostikorttien aiheet muuttuneet vuosien saatossa. Rupesin tutkimaan museon korttikokoelmaa, joka on…

  13.3. — Helena Pärssinen, Postimuseo
 • Tampere 1918

  Huhtikuussa 2008 avautuneen Vapriikin Tampere 1918 -näyttelyn piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla auki muutaman vuoden. Nyt, vuonna 2018, näyttely tulee…

  29.1. — Antti Liuttunen
 • Tyttö tuli kotiin

  Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Taloraati Kalevassa 28.8.: Kalevan paras asuinpaikka on Kiinanmuuri!

  Maakuntamuseon klassikko – Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraati – kiersi tänä vuonna Kalevassa tarkastelemassa Kalevan asuinympäristöjä eri vuosikymmeniltä. Osa Kalevasta…

  12.9. — Miinu Mäkelä
 • Tutkija pääsi larppaamaan

  Nykydokumentoinnin ehdottomasti mahtavimmat hetket ovat niitä, kun voi itse osallistua mukaan tapahtumiin. Tällä kertaa pääsin mukaan Rajakatseen liveroolipeliin räätälinvaimo Veerana….

  13.6. — Reetta Tervakangas
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 2

  Harjoittelujaksollani olen oppinut, että luonnontieteellinen museo on tärkeä osa monenlaista tutkimusta ja ympäristökasvatusta, sillä kokoelmatiloista löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista…

  19.5. — Saija
 • Museot mobiiliin!

  Museokeskus Vapriikki tarttui loppuvuodesta 2016 hanakasti Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoukseen lähteä kehittämään yhdessä mobiilipelejä. Pelien tekeminen yhteistyössä tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäisen vuoden…

  — Niklas Nylund
 • Merkillisiä aarteita Tampereella

  Tampereella tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä merkillisiä maailmanaarteita maailmalta ja Suomesta toukokuun viimeisellä viikolla. Finlandia 2017, Euroopan suurin postimerkkinäyttely tuo Tampere-taloon…

  17.5. — Postimuseon johtaja Kimmo Antila
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 1

  Luonnontieteellinen museo ja Vapriikki on monelle tuttu paikka, mutta mitä kaikkea löytyy ”Staff only” ovien takaa? Miltä näyttää museon elämä…

  10.5. — Saija
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!