Ajankohtaista
 • Suomen Pelimuseon 4-vuotissynttärit 24.1.

  Vapriikissa sijaitseva Pelimuseo viettää tänä vuonna synttäreitään verkossa osana Tampere Smart City Weekin tapahtumia. Twitchin kautta striimattavilla synttäreillä kuullaan Hugo-juontaja Taru Valkeapään ja muiden tuttujen TV-peliohjelmakasvojen muisteluita, sukelletaan Kasettilamereiden johdolla legendaarisen pelitoimittaja Niko Nirvin mystisten levykkeiden sisältöihin ja tutustutaan Pelimuseossa tapahtuneisiin uudistuksiin ja museon vaihtuviin näyttelyihin.

  18.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki on taas auki!

  Museokeskus Vapriikki avautuu torstaina 14.1. kello 10. Vapriikissa noudatetaan Pirkanmaan koronatyöryhmän rajoituksia, ja sisään otetaan vain rajattu määrä asiakkaita.
  Ostia-näyttely ehti päättyä, mutta Vapriikissa on esillä 12 näyttelyä, muun muassa suositut Pelimuseo ja Luonnontieteellinen museo. Myös uusi Finlayson – tehtaasta brändiksi –näyttely ehti jo syksyllä nousta yleisön suosikiksi. Vielä ehtii nähdä myös 70-luvun keittiön helmiä muistelevan Tiistaitarjotin-näyttelyn, joka on esillä 31.1. saakka.

  13.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki pysyy kiinni toistaiseksi

  Vapriikki pysyy suljettuna toistaiseksi
  Tampereen kaupungin palveluissa noudatetaan Pirkanmaan alueellisen koronaohjausryhmän antamia suosituksia rajoituksista. Ohjausryhmän 5.1.2021 antamien suositusten pohjalta koronarajoituksiin tuli vain vähäisiä muutoksia.
  Alle 20-vuotiaiden enintään 10 henkilön harrastusryhmien toiminta sallitaan 11.1.2021 alkaen kaupungin sisäliikuntatiloissa sekä koulujen, päiväkotien ja kirjastojen sisätiloissa. Muutoin kaupungin sisäliikuntatilat, kuntosalit, uimahallit, museot ja kulttuuritilat on edelleen suljettu toistaiseksi.

  Pirkanmaan koronaryhmä käsittelee tiistaina 12.1. kokouksessaan uudelleen museoiden tilannetta.

  7.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki suljettu 10.1. saakka

  Pirkanmaalla koronatilanne on edelleen vakava, joten Tampereen kaupunki jatkaa alueellisen koronaohjausryhmän suosituksen mukaan tiukkoja rajoituksia 10.1.2021 saakka.

  Museokeskus Vapriikin näyttelyt pysyvät kiinni 10.1. saakka, mutta museokauppa ja ravintola palvelevat asiakkaita normaalisti.

  Näyttelyt avautuvat jälleen tiistaina 12. tammikuuta. Ostia-näyttely ei enää ehdi avautua.

  6.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikissa vieraili lähes 150 000

  Koronavirus piti museokeskus Vapriikin näyttelyt suljettuina lähes neljä kuukautta vuonna 2020, mutta kävijöitä ehti silti vierailla museossa 149 065. Ilman koronaa Vapriikki olisi saavuttanut ennätysmäärän museovieraita. Vuonna 2019 Vapriikissa vieraili 171 000 kävijää.

  4.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki suljettu 10.1. saakka

  Pirkanmaalla koronatilanne on edelleen vakava, joten Tampereen kaupunki jatkaa alueellisen koronaohjausryhmän suosituksen mukaan tiukkoja rajoituksia 10.1.2021 saakka.

  Museokeskus Vapriikin näyttelyt pysyvät kiinni 10.1. saakka, mutta museokauppa ja ravintola palvelevat asiakkaita normaalisti. Jouluviikolla 21.-27.12. ja 1.1.2021 myös kauppa ja ravintola on suljettu.

  Näyttelyt avautuvat jälleen tiistaina 12. tammikuuta. Ostia-näyttely ei enää ehdi avautua.

  16.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki sulkeutuu kolmeksi viikoksi

  Pirkanmaalla koronatilanne on mennyt huonompaan suuntaan, joten Tampereen kaupungin palveluissa otetaan käyttöön alueellisen koronaohjausryhmän antamat uudet suositukset tiukemmista rajoituksista. Rajoitukset tulevat voimaan ke 2.12. ja kestävät ma 21.12. asti. Museokeskus Vapriikin näyttelyt on suljettu 2.-28.12., mutta museokauppa ja ravintola palvelevat asiakkaita normaalisti. Itsenäisyyspäivänä ja jouluviikolla 21.-27.12. myös kauppa ja ravintola on suljettu. Näyttelyt avautuvat jälleen tiistaina 29. joulukuuta. Silloin ehtii vielä näkemään Ostia, portti Roomaan –näyttelyn, joka päättyy 10.1.2021.

  1.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki julkaisee adventtivideoita

  Museokeskus Vapriikin henkilökunta on joulumielellä! Neljän videon sarjassa tutkijat johdattelevat juhlakauden aiheisiin ja joulun historiaan.

  29.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikilta uusi podcast-jakso

  Vapriikin podcastin, Museojutun, kolmas jakso on julkaistu. Tällä kertaa mielikuvamatkataan antiikin Roomaan, ja puhutaan lapsuudesta. Saivatko Ostian satamakaupungin lapset leikkiä, vai osallistuivatko he työntekoon aikuisten rinnalla? Miten tyttöjen ja poikien kasvatus erosi? Uskallettiinko lapsia rakastaa aikana, jolloin lähdes puolet lapsista kuoli ennen viidettä ikävuottaan?
  Studiossa keskustelemassa ovat tutkija Marjo Meriluoto Vapriikista ja dosentti Ville Vuolanto Tampereen yliopistolta.

  24.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Sika, Juice ja joulu – sika-aiheisten postikorttien pienoisnäyttely Postimuseossa 24.11.2020 – 17.1.2021

  Postimuseo avaa joulun kynnyksellä ajankohtaisen pienoisnäyttelyn siasta postikorteissa. Joulukinkku on monen joulupöydän perinteinen kunkku. Juice Leskisen (1950–2006) säveltämässä ja sanoittamassa Sika-joululaulussa käydään läpi porsaan elämänkaari kasvatuksesta joulupöytään.

  19.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • 24.1.
  12.00

  Suomen pelimuseon 4-vuotissyntymäpäivä (etätapahtuma)

  Suomen pelimuseon nelivuotissynttäreitä vietetään virtuaalisesti! Twitchin kautta striimattavilla synttäreillä kuullaan mm. Hugo-juontaja Taru Valkeapään ja muiden tuttujen TV-peliohjelmakasvojen muisteluita. Tervetuloa mukaan virtuaalisynttäreille!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!