Ajankohtaista
 • Vapriikki suljettu

  Koronatilanteen vuoksi museokeskus Vapriikki pysyy suljettuna 30.4. saakka. Museoravintola Valssi myy mukaan lounasta arkisin klo 10.45-14 sekä kahvilatuotteita ti-pe klo 10-16. Museokauppa on avoinna ma klo 10-16 ja ti-pe klo 10-18. Seuraa meitä sulun aikana somekanavilla, tarjoamme museosisältöjä etänä. Vapriikin Facebookissa ja Youtubessa voi mm. seurata miniluennoilla Tampereen taisteluiden etenemistä keväällä 1918.

  25.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin somessa seurataan sisällissodan taisteluiden kulkua

  Suomen sisällissota keväällä 1918 oli punaisten ja valkoisten välillä käyty verinen taistelu, joka jätti yhteiskuntaan syvät arvet. Erityisen rankka se oli Tampereelle.

  22.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Museo sulkeutuu, ravintola Valssi myy lounasta mukaan

  Pirkanmaan alueellisen pandemiaohjausryhmän suosituksen mukaisesti museokeskus Vapriikki on suljettu 8.-28.3. Museoravintola Valssi myy mukaan lounasta 8.-28.3. arkisin klo 10.45-14 sekä kahvilatuotteita ti-pe klo 10-16. Museokauppa on avoinna ma klo 10-16 ja ti-pe klo 10-18.

  3.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Tervetuloa talvilomalaiset!

  Vapriikki on avoinna normaalisti, mutta rajoitamme kävijämääriä. Näyttelytilassa voi oleskella kerrallaan kymmenen henkeä, ja näyttelyitä meillä on 10. Kaikki näet yhdellä pääsymaksulla. Lisäksi ravintolamme ja museokauppamme palvelevat asiakkaita. Tervetuloa turvalliselle museokäynnille!

  23.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin Ritarit-näyttelyn avaus siirtyy

  Vapriikin kevään uutuusnäyttely Ritarit ei pääse avautumaan aikataulussaan maaliskuussa. Koronaviruksen tuomat haasteet siirtävät näyttelyn avajaispäivää kahdella kuukaudella, ja Ritarit ratsastavat Vapriikkiin nyt 20.5. Näyttely saa jatkoaikaa loppupäästä, ja sulkeutuu vasta 5.12.

  9.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vuoden luontokuvat 2020

  Vuoden Luontokuvat –näyttelyn kuvat kertovat suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista. Näyttely esittelee kaikki kilpailussa palkitut kuvat: kolme parasta kuvaa jokaisesta kilpailusarjasta sekä kunniamaininnan saaneet kuvat, yhteensä 36 kuvaa.

  Vuoden luontokuvat 2020 –kisan voittajateokset ovat nähtävillä Vapriikin Galleria-tilassa 9.2.-4.4.2021.

  1.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ilves 90 -näyttely Jääkiekkomuseossa

  Vuonna 1931 perustettu Ilves täyttää tänä keväänä 90 vuotta. Suomen jääkiekkomuseo haluaa onnitella seuraa vaihtuvalla näyttelyllä, joka avautuu tänään 26.1. Näyttely nostaa esille Ilveksen monipuolisen toiminnan jääkiekon parissa. Huomion kohteeksi pääsevät niin mies- ja naiskiekon legendat kuin juniorit ja fanitkin.

  26.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pelimuseon Studiossa avautuu pienoisnäyttely pelien ruokakulttuurista

  Pelimuseon Studiossa Vapriikissa avautuu 24.1. uusi pienoisnäyttely, Kakku on vale. Näyttely esittelee pelien ruokakulttuuria.

  24.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Suomen Pelimuseon 4-vuotissynttärit 24.1.

  Vapriikissa sijaitseva Pelimuseo viettää tänä vuonna synttäreitään verkossa osana Tampere Smart City Weekin tapahtumia. Twitchin kautta striimattavilla synttäreillä kuullaan Hugo-juontaja Taru Valkeapään ja muiden tuttujen TV-peliohjelmakasvojen muisteluita, sukelletaan Kasettilamereiden johdolla legendaarisen pelitoimittaja Niko Nirvin mystisten levykkeiden sisältöihin ja tutustutaan Pelimuseossa tapahtuneisiin uudistuksiin ja museon vaihtuviin näyttelyihin.

  18.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki on taas auki!

  Museokeskus Vapriikki avautuu torstaina 14.1. kello 10. Vapriikissa noudatetaan Pirkanmaan koronatyöryhmän rajoituksia, ja sisään otetaan vain rajattu määrä asiakkaita.
  Ostia-näyttely ehti päättyä, mutta Vapriikissa on esillä 12 näyttelyä, muun muassa suositut Pelimuseo ja Luonnontieteellinen museo. Myös uusi Finlayson – tehtaasta brändiksi –näyttely ehti jo syksyllä nousta yleisön suosikiksi. Vielä ehtii nähdä myös 70-luvun keittiön helmiä muistelevan Tiistaitarjotin-näyttelyn, joka on esillä 31.1. saakka.

  13.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!