Ajankohtaista
 • Vapriikki teki ennätyksen

  Vapriikki teki tiistaina 12.12. kävijäennätyksen. Iltapäivän tunteina sisään astui museokeskuksen vuoden 200 000:s asiakas, joka palkittiin museon henkilökunnan toimesta. Tamperelainen opettaja ja museokorttilainen oli vieraillut Vapriikissa jo useamman kerran vuoden aikana.

  12.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Joulupukki Vapriikissa

  Itse Joulupukki saapuu Korvatunturilta Tampereelle Vapriikkiin tapaamaan lapsia sunnuntaina 10.12. kello 10.30–12.30. Joulupukki löytyy museon kolmannesta kerroksesta Nukkekekkerit-näyttelystä, joka on muuttunut jouluiseksi kuusineen ja valoineen. Joulupukin tapaaminen sisältyy museon normaaliin pääsymaksuun.

  8.12. — Suvi Syynimaa
 • Senioriperjantai Vapriikissa 8.12.

  Perjantaina Vapriikki kutsuu senioreja tutustumaan juuri avautuneeseen Kadonneet kaunottaret -näyttelyyn. Tutkija Antti Liuttunen opastaa näyttelyn kello 12 ja kello 13. Pääsymaksu päivän ajan vain 2€. Myös muut museovieraat ovat tervetulleita opastukselle.

  4.12. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin keskiviikkoluennot päättyvät

  Ulottuiko I ristiretki Birckalaan saakka? Se selviää Vapriikin tämän syksyn viimeisellä keskiviikkoluennolla 29.11. kello 18. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsylipun lunastaneilla on mahdollisuus tutustua Birckala 1017 -näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  29.11. — Suvi Syynimaa
 • Viikinkien idäntie aiheena Vapriikin luennolla

  Vapriikin keskiviikkoiltojen luentosarja on edennyt toiseksi viimeiseen osaansa. Keskiviikkona 22.11. kello 18 arkeologi Sami Raninen kertoo viikinkien idäntiestä. Mikä se on, ja mihin sitä pitkin kuljettiin? Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsymaksun maksaneilla on mahdollisuus tutustua Birckala 1017 -näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  28.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Viikinkien idäntie aiheena Vapriikin luennolla

  Vapriikin keskiviikkoiltojen luentosarja on edennyt toiseksi viimeiseen osaansa. Keskiviikkona 22.11. kello 18 arkeologi Sami Raninen kertoo viikinkien idäntiestä. Mikä se on, ja mihin sitä pitkin kuljettiin? Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsymaksun maksaneilla on mahdollisuus tutustua Birckala 1017 -näyttelyyn opastetulla kierroksella.

  21.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Retropelitori lauantaina

  RikuCo Oy järjestää yhteistyössä Suomen Pelimuseon kanssa retropeli-myyjäistapahtuman Vapriikissa 18.11. Koko perheen tapahtuma tuo yhteen peleistä sekä laitteista ja niiden historiasta kiinnostuneita harrastajia ympäri Suomea.

  16.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Suur-Pirkkalan nimistöä tutuksi Vapriikin luennolla

  Kielitieteilijä Mikko Heikkilä luennoi Vapriikissa keskiviikkona 15.11. kello 18 Suur-Pirkkalan nimistöstä. Mistä tulevat sellaiset nimet kuin Tursia, Hiidenmäki, Neulakaivo, Kalmo ja Kotolahti? Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsymaksun lunastaneille opastus Birckala 1017 -näyttelyyn.

  13.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Suomen pelimuseosta Vuoden pelikasvattaja

  Suomen pelimuseo valittiin Vuoden pelikasvattajaksi Pelikasvattajien verkoston järjestämässä avoimessa yleisöäänestyksessä. Vuoden pelikasvattajan kunnianosoitus annetaan vuosittain Peliviikolla henkilölle, organisaatiolle tai toiminnalle joka on edistänyt positiivista pelikulttuuria kuluneen vuoden aikana.

  6.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki julkisti 2018 näyttelyt

  Vuosisadan Museo, museokeskus Vapriikki yllättää asiakkaansa vuonna 2018 esittelemällä populaarikulttuuria. Kesäkuussa avautuva näyttely kertoo iki-ihanan Marilyn Monroen elämästä. Alkuvuosi vietetään muistaen sisällissodan tapahtumia keväällä 1918. Suosittu Birckala 1017 -näyttely saa jatkoaikaa ja on avoinna maaliskuulle 2019.

  31.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • 13.1.

  Suomen pelimuseon synttärit!

  Suomen pelimuseo täyttää vuoden! Synttäriviikonloppuna 13. – 14.1. on luvassa kaikenkarvaista ohjelmaa kaikenikäisille pelaajille ja pelihulluille. Mukana ainakin Promille-peli, Pelit-lehden…

 • 31.1.
  18.00

  Keskiviikkoluennot keväällä 2018

  Kevään luennoilla käsitellään sisällissodan tapahtumia 1918.

 • Tyttö tuli kotiin

  Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Taloraati Kalevassa 28.8.: Kalevan paras asuinpaikka on Kiinanmuuri!

  Maakuntamuseon klassikko – Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraati – kiersi tänä vuonna Kalevassa tarkastelemassa Kalevan asuinympäristöjä eri vuosikymmeniltä. Osa Kalevasta…

  12.9. — Miinu Mäkelä
 • Tutkija pääsi larppaamaan

  Nykydokumentoinnin ehdottomasti mahtavimmat hetket ovat niitä, kun voi itse osallistua mukaan tapahtumiin. Tällä kertaa pääsin mukaan Rajakatseen liveroolipeliin räätälinvaimo Veerana….

  13.6. — Reetta Tervakangas
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 2

  Harjoittelujaksollani olen oppinut, että luonnontieteellinen museo on tärkeä osa monenlaista tutkimusta ja ympäristökasvatusta, sillä kokoelmatiloista löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista…

  19.5. — Saija
 • Museot mobiiliin!

  Museokeskus Vapriikki tarttui loppuvuodesta 2016 hanakasti Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoukseen lähteä kehittämään yhdessä mobiilipelejä. Pelien tekeminen yhteistyössä tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäisen vuoden…

  — Niklas Nylund
 • Merkillisiä aarteita Tampereella

  Tampereella tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä merkillisiä maailmanaarteita maailmalta ja Suomesta toukokuun viimeisellä viikolla. Finlandia 2017, Euroopan suurin postimerkkinäyttely tuo Tampere-taloon…

  17.5. — Postimuseon johtaja Kimmo Antila
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 1

  Luonnontieteellinen museo ja Vapriikki on monelle tuttu paikka, mutta mitä kaikkea löytyy ”Staff only” ovien takaa? Miltä näyttää museon elämä…

  10.5. — Saija
 • Terveisiä Kielletystä kaupungista

  Keskellä Pekingin sijaitseva Kielletty kaupunki oli maailman keskipiste, jota hallitsi Taivaan poika, Kiinan keisari. Sitä ympäröi korkea muuri ja leveä…

  31.3. — Marjo-Riitta Saloniemi
 • Palikkapläjäys Vapriikissa

  Vapriikkiin on toivottu usein LEGO-aiheista näyttelyä. Toive toteutettiin pienimuotoisesti helmikuun lopulla, kun museossa avautui Palikat pinoon -näyttely. Näyttelyssä vilkaistaan LEGO-harrastajien…

  15.3. — Katri Pyysalo
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!