Ajankohtaista
 • Kirjailija Leena Lehtolainen muistelee Postimuseossa punk-nuoruuttaan

  Tiistaina 24.4. klo 18 Kirjailija Leena Lehtolainen on muistelemassa omaa punk-nuoruuttaan ja punkkarina olemistaan Postimuseossa Vapriikissa. Asko Alanen haastattelee. Vapaa pääsy! Muistelutilaisuus liittyy Postimuseossa esillä olevaan Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyyn.

  20.4. — Suvi Syynimaa
 • Viimeinen sisällissotaluento Vapriikissa

  Keskiviikkona 18.4. päättyy Vapriikin tämän kevään luentosarja, joka on käsitellyt sisällissodan tapahtumia.
  Marko Tikka kertoo kello 18 alkavalla luennolla, millaista oli valkoinen ja punainen terrori. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 opastettu kierros Tampere 1918 -näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  18.4. — Suvi Syynimaa
 • Helsinki 1918 uusintaluento

  Jäikö Tuomas Hopun luento Helsinki 1918 kuulematta? Tänään tiistaina 17.4. järjestetään uusintaluento, jolla kuullaan millaisia vaikutuksia sodalla oli helsinkiläisten elämään. Ennen luentoa klo 17 opastus Tampere 1918 -näyttelyyn pääsymaksun lunastaneille. Luennolle on vapaa pääsy.

  17.4. — Suvi Syynimaa
 • Taidon päivä Vapriikissa lauantaina

  Lauantaina 14.4. klo 11-14 vietetään Taidon päivää, jolloin paikalliset Taito-yhdistykset järjestävät käsityöhön liittyvää ohjelmaa eri puolilla Suomea. Taito Pirkanmaa ry:n Käsityö- ja muotoilukoulu Näpsä osallistuu päivään järjestämällä yhteistyössä Vapriikin kanssa ohjelmaa perheille Birckala 1017 -näyttelyssä. Tarjolla on työnäytöksiä sekä työpajatoimintaa.

  13.4. — Suvi Syynimaa
 • Vapriikissa esitellään arkeologisia kenttätöitä

  Vapriikissa esitellään ensi lauantaina kesän 2017 kenttätöiden tuloksia. Pirkanmaan alta -seminaarissa kuullaan muun muassa Pirkkalan Tursiannotkon kaivauksista, Lempäälän Aimalan keskiaikaisen kirkonpaikan tutkimuksista, Haukilan kalmiston miekkalöydöstä ja Valkeakosken Toppolanmäen ruumishaudan tutkimuksista.

  12.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikissa puhutaan punaorvoista

  Vapriikin sisällissotaa käsittelevä luentosarja on edennyt toiseksi viimeiseen luentoonsa. Keskiviikkona 11.4. kello 18 yliopistonlehtori Mervi Kaarninen kertoo punaorpojen ja punaleskien arjesta. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 opastus Tampere 1918 –näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  9.4. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Kadonneet kaunottaret -näyttelyn viimeinen viikonloppu

  Suosittu Kadonneet kaunottaret -näyttely päättyy sunnuntaina 8.4. Näyttelyn viimeisenä viikonloppuna Vapriikki tarjoaa pääsylipun lunastaneille kävijöille asiantuntijaopastuksia, oppaina muotoilija Tauno Tarna ja tutkija Antti Liuttunen.

  3.4. — Suvi Syynimaa
 • C64-pelipäivä Pelimuseossa pääsiäisenä

  Vaikka Commodore 64 on jo 36 vuotta vanha, on se yhä monille rakas ja tärkeä laite. Jopa niinkin, että Tasavallan tietokoneesta julkaistaan uusi retroversio THE64 Mini 29.3.2018. Tule tutustumaan uuteen C64 Mini -retromikroon Pelimuseossa lauantaina 31.3. klo 12–17! Tilaisuudessa pääsee pelaamaan sekä klassisia että uusia C64-moninpelejä, sekä Minillä että aidoilla kuusnelosilla! Peleihin opastaa legendaarinen pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen.

  27.3. — Suvi Syynimaa
 • Pelimuseo avautuu huollettuna

  Pelimuseo avautuu lauantaina 24.3. huoltotauon jälkeen. Silloin myös Pelimuseon Studiossa on esillä uusi pienoisnäyttely, Cosplay – Pelistä todellisuuteen.

  21.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapauden tarinat -näyttely avautuu Vapriikin Galleriassa

  Vapriikissa avautuu perjantaina 16.3. gallerianäyttely, joka kunnioittaa Viron 100-vuotisjuhlaa. Viron kansallismuseon, Viron arkkitehtuurimuseon, Viron sotamuseon ja Vapriikin yhteistyössä kokoama näyttely kertoo kahdeksan tarinaa Viron kulttuurista ja mitä nykyään tarkoittaa olla virolainen. Näyttely on esillä 16.3.–10.6.2018.

  15.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pääsiäisen monet korttiaiheet

  Näin pääsiäisen alla Postimuseo saa yleisöltä usein kysymyksiä, ovatko pääsiäispostikorttien aiheet muuttuneet vuosien saatossa. Rupesin tutkimaan museon korttikokoelmaa, joka on…

  13.3. — Helena Pärssinen, Postimuseo
 • Tampere 1918

  Huhtikuussa 2008 avautuneen Vapriikin Tampere 1918 -näyttelyn piti alkuperäisen suunnitelman mukaan olla auki muutaman vuoden. Nyt, vuonna 2018, näyttely tulee…

  29.1. — Antti Liuttunen
 • Tyttö tuli kotiin

  Vapriikki on Vuosisadan museo! Muusikko ja kirjailija A.W. Yrjänä valitsi voittajan kuuden finalistin joukosta. Kultalilja saapui Vapriikkiin torstaina 19.10.

  19.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Taloraati Kalevassa 28.8.: Kalevan paras asuinpaikka on Kiinanmuuri!

  Maakuntamuseon klassikko – Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraati – kiersi tänä vuonna Kalevassa tarkastelemassa Kalevan asuinympäristöjä eri vuosikymmeniltä. Osa Kalevasta…

  12.9. — Miinu Mäkelä
 • Tutkija pääsi larppaamaan

  Nykydokumentoinnin ehdottomasti mahtavimmat hetket ovat niitä, kun voi itse osallistua mukaan tapahtumiin. Tällä kertaa pääsin mukaan Rajakatseen liveroolipeliin räätälinvaimo Veerana….

  13.6. — Reetta Tervakangas
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 2

  Harjoittelujaksollani olen oppinut, että luonnontieteellinen museo on tärkeä osa monenlaista tutkimusta ja ympäristökasvatusta, sillä kokoelmatiloista löytyy vaikka ja mitä mielenkiintoista…

  19.5. — Saija
 • Museot mobiiliin!

  Museokeskus Vapriikki tarttui loppuvuodesta 2016 hanakasti Tampereen ammattikorkeakoulun tarjoukseen lähteä kehittämään yhdessä mobiilipelejä. Pelien tekeminen yhteistyössä tietojenkäsittelyn koulutuksen ensimmäisen vuoden…

  — Niklas Nylund
 • Merkillisiä aarteita Tampereella

  Tampereella tarjoutuu ainutlaatuinen tilaisuus nähdä merkillisiä maailmanaarteita maailmalta ja Suomesta toukokuun viimeisellä viikolla. Finlandia 2017, Euroopan suurin postimerkkinäyttely tuo Tampere-taloon…

  17.5. — Postimuseon johtaja Kimmo Antila
 • Harjoittelijana luonnontieteellisessä museossa – osa 1

  Luonnontieteellinen museo ja Vapriikki on monelle tuttu paikka, mutta mitä kaikkea löytyy ”Staff only” ovien takaa? Miltä näyttää museon elämä…

  10.5. — Saija
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!