Ajankohtaista
 • Vapriikki avoinna hiihtolomalaisille myös maanantaina

  Museokeskus Vapriikki tarjoaa hiihtolomalaisille tekemistä päivittäin 24.-28.2. Museo on poikkeuksellisesti avoinna myös maanantaina. Luvassa on kiekkoilua, kiviharrastusta, tiedeluento, monenlaisia työpajoja sekä gladiaattoreiden miekkailukoulu!

  22.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Senioriperjantai Vapriikissa 21.2.

  Perjantaina 21.2. Vapriikissa vietetään senioriperjantaita, jolloin eläkeläisten liput museoon maksavat vain 2€. Nyt on mainio tilaisuus tutustua edullisesti suosittuun Ostia, portti Roomaan -näyttelyyn.Yleisöopastuksia on päivän aikana tarjolla kaksi, kello 11 ja 12.

  19.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin keskiviikon luennolla kuullaan Egyptin jumalista

  Vapriikin keskiviikon ilmaiset luennot ovat olleet huippusuosittuja. Keskiviikkona 19.2. kello 18 FT Marja-Leena Hänninen kertoo yleisölle Egyptin jumalista ja heidän palvojistaan Ostiassa. Luento järjestetään yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa. Ennen luentoa kello 17 opastettu kierros Ostia, portti Roomaan -näyttelyyn pääsylipun lunastaneille.

  18.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Kirjeen merkityskö vähenemässä? Unohtumattomia kirjeitä -näyttely avautuu Postimuseossa 14.2.

  Kirjeissä on ratkaistu ihmisten ja jopa kansojen kohtaloita ja välitetty tunteita, jotka ovat pitäneet ihmiset elämän syrjässä kiinni vaikeina aikoina. Suomen Postimuseo avaa Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyn 14.2. museokeskus Vapriikissa. Näyttely esittelee sekä tavallisten että tunnettujen suomalaisten koskettavia kirjeitä 1800-luvun lopulta nykypäivään.

  14.2. — Heli Nousiainen
 • Vuoden Luontokuvat 2019 avautuu Vapriikissa 14.2.

  Vuoden Luontokuvat -kiertonäyttely saapuu Vapriikkiin. Näyttely on esillä Galleriassa 14.2.-19.4.2020.
  Näyttely koostuu kaikista Vuoden Luontokuva 2019 -kilpailussa palkituista kuvista. Kilpailun ja näyttelyn tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni-ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

  11.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Joiku tehtaasta Luohti fabrihkas Vapriikissa 7.2.

  Saamelaiskulttuurin eri muodot täyttävät Vapriikin 7.2.2020. Joiku tehtaasta -illan aikana kuullaan Wimmen & Rinteen musiikkia ja katsotaan saamelaisia lyhytelokuvia. Illan juontaa Emmi Nuorgam. Lisäksi iltapäivän aikana tutustutaan saamenkielellä Suomen pelimuseoon ja saamelaisiin peleihin. Tapahtuma sisältyy museon pääsymaksuun, myös Museokortti käy.

  HUOM. Tapahtumapäivän vuoksi perjantaina 7.2. Vapriikkiin on normaali pääsymaksu koko päivän.

  4.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ostia-julkaisu on ilmestynyt

  Vapriikin Ostia, portti Roomaan -näyttelyn samanniminen julkaisu ilmestyi 31.1. Kirja tuo esiin tuoreinta kansainvälistä Ostia-tutkimusta, ja kertoo, miksi Ostia on viimeistään nyt syytä nostaa ansaitsemalleen paikalle yhtenä kiehtovimmista ja tutkimuksellisesti merkittävimmistä roomalaisista kaupungeista. Julkaisu on ensimmäinen suomenkielinen yleisteos antiikin Ostiasta. Sen kirjoittajina ovat Ostia-tutkimuksen johtavat asiantuntijat Suomesta ja maailmalta.

  1.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Kallun 80v-synttärit Jääkiekkomuseossa

  Tapparan ikoninen pelaaja ja valmentaja Kalevi Numminen juhlii 80-vuotissyntymäpäiväänsä Suomen Jääkiekkomuseossa Vapriikissa 1.2.2020. Kallu on tavattavissa ja jakaa nimikirjoituksia klo 13.30.
  Jääkiekkomuseoon on vapaa pääsy juhlien ajan kello 13.30-18.00. Museo toivottaa kaikki Kallu-fanit tervetulleeksi! Kello 10-13.30 näyttelytilat on poikkeuksellisesti suljettu eikä ilmainen sisäänpääsy koske muita Vapriikin näyttelyitä. Kävijöitä pyydetään saapumaan paikalle ajoissa, koska tilaisuuden kestoa ei ole määritelty.

  27.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pecos Bill – se villein lännen sarjis -näyttely Postimuseossa

  Pecos Bill -sarjakuvalehdet valtaavat Vapriikin kokouskäytävän 21.1.–22.3. Pecos Bill – se villein lännen sarjis -näyttely esittelee lehden kultakautta Suomessa vuosina 1953–1961. Lehti saavutti nopeasti suuren suosion jännittävillä tilanteesta toiseen poukkoilevilla tarinoillaan, huikeilla maisemillaan ja kiinnostavilla henkilöhahmoillaan. Näyttelyn on omasta sarjakuvalehtikokoelmastaan koonnut tamperelainen keräilijä FT Kari Elkelä.

  21.1. — Heli Nousiainen
 • Kirvesrintojen numero kahdella täyttyy kahdeksas vuosikymmen

  Tapparan ikoninen pelaaja ja valmentaja Kalevi Numminen juhlii 80-vuotissyntymäpäiväänsä Suomen Jääkiekkomuseossa Vapriikissa 1.2.2020. Kallu on tavattavissa ja jakaa nimikirjoituksia klo 13.30. Jääkiekkomuseoon on vapaa pääsy juhlien ajan kello 13.30-18.00. Museo toivottaa kaikki Kallu-fanit tervetulleeksi!

  20.1. — Jesse Saarinen
 • 22.2.
  18.15

  In vino veritas (K-18)

  Tervetuloa Ostian tavernaan kuulemaan lisää roomalaisista juomatavoista! Kierros on tarkoitettu vain aikuisille! Liput ennakkoon tiketistä. Kierros sisältää lasillisen tavernassa.

 • 23.2.
  14.00

  Kirjeklubi

  Kirjeklubi on kirjeen ystävien kohtaamispaikka. Kirjeklubeissa paneudumme kirjeen olemukseen, luemme ja keskustelemme erilaisista kirjeistä. Voit tuoda oman, itsellesi merkityksellisen kirjeen…

 • 24.2.
  10.00

  Talvilomaohjelmaa Vapriikissa

  Talvilomaviikolla Vapriikissa on ohjelmaa joka päivä, myös maanantaina!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!