Ajankohtaista
 • Kirjastonpuisto arkeologin silmin

  Keskiviikkona 15.3. kello 18 arkeologi Sami Raninen luennoi Vapriikin auditoriossa aiheesta Kirjastonpuisto arkeologin silmin: Tampereen ydinkeskustan menneisyyttä.Tammerkosken menneisyyteen kuuluvat niin kivikautiset kalastajat kuin keskiaikaiset kylätkin – millaisia jälkiä niistä on jäänyt? Luennolle on vapaa pääsy.

  13.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ile Kallio soittaa Albert Järvisen Stratocasteria

  Sunnuntaina 12.3. kello 16 muusikko Ile Kallio täräyttää Hurriganes-soundeja Albert Järvisen kuuluisalla kitaralla Vapriikissa. Musiikin lomassa toimittaja Maarit Tastula jututtaa Kalliota keikkamuistoista. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

  7.3. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • LEGO-harrastajien luomuksia Vapriikkiin

  Vapriikissa avautuu 26.2. pienoisnäyttely Palikat pinoon, joka esittelee LEGO-harrastajien luomuksia. Näyttely on esillä Nukkekekkerit-näyttelyn yhteydessä kolmannessa kerroksessa 13.4. saakka.

  22.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ensipäivä Postimuseossa

  Helmikuun 24. päivä ilmestyy neljä uutta postimerkkijulkaisua, jotka sopivat keväisiin ja kesäisiin tervehdyksiin. Postimerkkien ensipäivätapahtumaa vietetään Postimuseossa Vapriikissa.

  20.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Pajarin pojat -näyttely avautuu galleriatilassa

  Vapriikin galleriatilassa avautuu 15.2.2017 näyttely Pajarin pojat, joka kertoo kenraali Aaro Pajarin joukoissa taistelleiden pohjoishämäläisten sotakokemuksista. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö tutustuu näyttelyyn Vapriikissa keskiviikkona 15.2.

  10.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki rockaa

  Tänä keväänä Vapriikin keskiviikkoilloissa kuullaan tamperelaisten rock-vaikuttajien muistoja ja tunnelmia uran varrelta. Toimittaja Maarit Tastula haastattelee tunnettuja muusikoita Vapriikin ravintolassa.

  2.2. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki Vintage

  Vapriikin suosittu vintagetapahtuma on taas täällä. Lauantaina ja sunnuntaina 28.1–29.1. kuullaan luentoja, osallistutaan opastuksille ja työpajoihin, sekä nautitaan hyvästä musiikista ja seurasta. Vintage-torilta tehdään parhaat uudet vaatelöydöt. Teeman on tänä vuonna 100 vuotta täyttävä Suomi. Eläköön! Vintage-torille vapaa pääsy, aktiviteetit sisältyvät Vapriikin pääsymaksuun.

  27.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikissa luento pelihistoriasta

  Keskiviikkona 25.1. kello 18 Henna Ylänen luennoi Vapriikissa aiheella Suomalaisten lautapelien kulttuurihistoriaa 1800-luvun lopulta 1900-luvulle. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa opastettu kierros Pelimuseoon pääsymaksun lunastaneille.

  23.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Johtolanka-näyttelyn tapahtumapäivä Vapriikissa

  Sunnuntaina 22.1. Vapriikissa voi kuulla kello 14 tekstiilitaiteilija Aino Kajaniemeä, joka kertoo kuvin tuotannostaan kolmenkymmenen vuoden ajalta. Kello 15.30 voi osallistua työpajaan kuvakudostekniikasta.

  19.1. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Ensipäivä Postimuseossa

  Posti julkaisee 20. tammikuuta postimerkit ystävänpäiväksi ja talvisiin tervehdyksiin. Posti kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea julkaisemalla uuden Suomen lippu -postimerkin. Kansainvälinen Lions-liiton 100-vuotisjuhla huomioidaan omalla pienoisarkilla. Uusien postimerkkien ensipäivätapahtuma on Postimuseossa Vapriikissa.

  16.1. — Helena Pärssinen
 • 31.3.
  10.30

  Senioripäivät perjantaisin

  Päivien aikana seniorien pääsymaksu on 2 €, paitsi perjantaina 28.4. Opastuksiin ovat tervetulleita myös muut museovieraat. 27.1. klo 12 Opastus…

 • 31.3.
  12.00

  Senioriperjantain ohjelmaa Postimuseossa

  Tutustumiskäynti Postimuseon kuvakokoelmiin (os. Lapintie 1), jossa aiheen mukaan järjestetty valokuva-, sekä korttikokoelma sijaitsee. Mahdollisuus nähdä Tampereeseen liittyvää kuva- ja…

 • 1.4.
  10.00

  Rallipelipäivä pelimuseossa

  Huhtikuun alussa pelimuseossa vietetään rallipäivää! Tapahtumassa voi kokeilla rallisimulaattoria ja tutustua suomalaisten rallipelien historiaan. Koko päivän kisataan myös museon tuotepaketista….

 • Palikkapläjäys Vapriikissa

  Vapriikkiin on toivottu usein LEGO-aiheista näyttelyä. Toive toteutettiin pienimuotoisesti helmikuun lopulla, kun museossa avautui Palikat pinoon -näyttely. Näyttelyssä vilkaistaan LEGO-harrastajien…

  15.3. — Katri Pyysalo
 • Suomen pelimuseon avajaisissa

  Kun kuulin nyt pelimuseon sydämenä sykkivästä Pelikonepeijoonien kokoelmasta vuosituhannen vaihteessa juuri Tampereelle muutettuani, en olisi osannut aavistaa törmääväni asiaan uudelleen 15 vuotta myöhemmin jolloin pääsimme tekemään pelimuseosta totta.

  5.1. — Olli-Poika Parviainen
 • Postin muuttuvat palvelut

  Vanha sanalasku muistuttaa, että ympäri mennään ja yhteen tullaan. Näin voisi mielestäni kuvata useampaakin tämän päivän ilmiöitä ja asiaa. Postin…

  1.11. — Helena Pärssinen, Postimuseo
 • Suuren kurpitsan juhla

  Mitä tekemistä amerikkalaisella kummitusjuhlalla on suomalaisen pyhäinpäivän kanssa?

  28.10. — Marjo-Riitta Saloniemi
 • Vapriikki täyttää 20 vuotta

  Karmea yöllinen tulipalo tuhosi Tampereen teknillisen museon varastot joulukuussa 1989. Suomen museohistorian pahin onnettomuus johti maamme ensimmäisen museokeskuksen, Vapriikin, syntyyn.

  14.10. — Marjo-Riitta Saloniemi
 • Kuusamon herkkusuut

  Viime viikonloppuna teimme parin päivän mittaisen vierailun Kuusamon Suurpetokeskukselle. Mukaan Aamulehden Moro-liitteen järjestämälle matkalle oli ilmoittautunut noin 90 karhuista kiinnostunutta….

  20.9. — Tomi Kumpulainen
 • Tänä vuonna on hyvä sienivuosi – myös postimerkeissä!

  Sosiaalisen median sienikeskusteluista saa havainnollisen kuvan siitä, että eri puolilla maata on meneillään erinomainen satovuosi. Posti on useaan otteeseen panostanut…

  15.9. — Soile Siltala
 • Sienten aika

  Syksyllä kannattaa poiketa metsään. Tietysti muutenkin, mutta erityisesti jos sieniruuat maistuvat. Kesän lopulla sieniä löytyi paikoittain, ja monen mielestä vähän…

  7.9. — Tomi Kumpulainen
 • Taloraadin voittajaksi Viinikan kirkko – Ratinanranta kova kakkonen

  Pirkanmaan maakuntamuseo järjesti jo perinteeksi tulleen Tampereen design- ja arkkitehtuuriviikon Taloraadin 30.8. Raati suuntasi Tampere-talolta Viinikkaan ja Nekalaan ja päätti…

  — Miinu Mäkelä
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!