Ajankohtaista
 • Nukkekekkerit-näyttely sulkeutuu

  Vuodesta 2016 asti ihastuttaneen Nukkekekkerit-näyttelymme viimeinen viikonloppu on edessä, jäähyväiset heitämme sunnuntaina 1.12. Vielä ehdit tervehtimään Barbieta ja tanssivaa Ballerinaa sekä kaikkia muita ystäviämme. Näyttelyn paikalle ryhdytään rakentamaan Finlayson 200 – tehtaasta brändiksi -näyttelyä. Se avautuu yleisölle huhtikuussa.

  30.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin kuva-arkiston kuvia kaikkien käyttöön

  Vapriikin kuva-arkisto on julkaissut Flickrissä 150 valokuvaa pirkanmaalaisista toisessa maailmansodassa. Kuvat on tallennettu hyvälaatuisina jpg-kuvina ja niitä voidaan käyttää vapaasti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Samalla käynnistetään keräys kokoelman kartoittamiseksi. Onko sinun kotialbumissasi kuvia sotavuosilta?

  29.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikin ja Postimuseon kaikille avoimet pikkujoulut 28.11.

  Vapriikki ja Postimuseo kutsuvat kaikki pikkujouluihin torstaina 28.11. klo 16.00-20!
  Vapaa pääsy tapahtumaan ja näyttelyihin! Ostia –portti Roomaan näyttelyyn alennetulla pääsymaksulla 10/6 €. (norm. 13). Joulutunnelmaan virittäydytään perinteisin menoin joululaulujen säestämänä. Joulupukki viihdyttää klo 17-19 ja tampereenkiäliset tiarnapojat esiintyvät klo 18. Kannattaa ottaa joulukortit mukaan, sillä tuttuun tapaan luvassa on joululeimausta Tampereen joululeimalla koko päivän. Tervetuloa virittäytymään pikkujoulutunnelmaan kanssamme!

  27.11. — Heli Nousiainen
 • Syntinen satamakaupunki -erikoiskierrokset

  Mitä huvituksia tarjosi ilta Ostiassa 2000 vuotta sitten? Tule kuulemaan tarinoita rakkaudesta, viinistä, orjista ja verilöylyistä. Kierros on sallittu vain aikuisille ja se järjestetään museon sulkemisajan jälkeen. Liput 13€, museokortilla 10€. Erikoiskierrokset lauantaisin 23. ja 30.11. klo 18-19.

  12.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Isänpäivänä pelataan Mariota Pelimuseossa

  Sunnuntaina 10.11. Vapriikki muistaa isiä tarjoamalla maksuttoman sisäänpääsyn kaikille isille näyttelyihin. Etua voi hyödyntää esimerkiksi tulemalla pelailemaan Super Mario -pelejä Pelimuseoon.

  8.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikki julkisti 2020 näyttelynsä

  Museokeskus Vapriikki tarjoaa ensi vuonna asiakkailleen katsauksen 200-vuotiaan Finlaysonin tehtaan historiaan. Esille saadaan runsaasti esineistöä ja etenkin tekstiilejä Tampereen museoiden laajasta Finlayson-kokoelmasta. Kesäkuussa avautuu luonnontieteellinen näyttely Apinat, joka vie matkalle viidakkoon ihmisen lähimpien sukulaisten pariin. Lapsiperheille suunnattu näyttely esittelee 60 apinaa niiden omassa elinympäristössä. Museon tilat käyvät läpi remontin: uudistettu museoravintola avautuu vuodenvaihteen jälkeen, ja helmikuussa alakerran korkea tila uudistuu.

  5.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Virpi Pekkalan joulu -pienoisnäyttely Postimuseossa

  Postimuseo avaa Virpi Pekkalan joulu -pienoisnäyttelyn keskiviikkona 6.11. Vapriikissa. Näyttely esittelee taiteilijan piirtämiä iloisia joulupostikortteja ja -postimerkkejä sekä niiden aiheista rakennettuja jouluisia kolmiulotteisia kuvaelmia. Pekkala on kuvittanut myös Postin tämän vuoden joulupostimerkit, jotka julkaistaan 6.11.

  4.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Roolipelitapahtuma Museocon jo toistamiseen Vapriikissa

  Suomen pelimuseossa Vapriikissa järjestetään 3.11. jo toistamiseen Museocon -niminen yhden päivän mittainen roolipelitapahtuma, jossa suomalaiset roolipelisuunnittelijat ja -pelaajat pääsevät ääneen. Sunnuntaina 3.11. klo 12 – 18 paitsi pelataan, myös muistellaan suomalaisten roolipelien historian vaiheita.

  2.11. — Tähtitalvikki Poikajärvi
 • Vapriikissa avautuu Ostia-näyttely

  Vapriikki avaa 1.11. uuden näyttelyn, joka johdattelee muinaiseen Ostiaan.
  Ostian sataman kautta Rooman miljoonan asukkaan kaupunkiin saapuivat niin vilja, marmori, viini ja villieläimet Colosseumin taisteluihin kuin uudet uskomukset ja ideatkin. Ostia oli portti mahtavan Rooman valtakunnan pääkaupunkiin.

  30.10. — Heli Nousiainen
 • HAIR-luento Vapriikissa 30.10.

  Keskiviikkona 30.10. kello 18 Vapriikissa kuullaan tutkija Antti Liuttusen luento Tarinaa HAIR-musikaalista, Tampereen Popteatterista ja hippikulttuurista. Luento päättää syksyn teatteriaiheisen luentosarjan, joka on järjestetty yhteistyössä Tampereen seudun työväenopiston kanssa. Luennolle on vapaa pääsy. Ennen luentoa kello 17 pääsylipun lunastaneet voivat osallistua tutkija Katri Pyysalon kierrokselle Teatterikaupunki -näyttelyyn.

  28.10. — Tähtitalvikki Poikajärvi
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!