Kuvauspäiväkirjat

Tällä sivustolla on digitoituja tai puhtaaksi kirjoitettuja valokuvaajien kuvauspäiväkirjoja. Niiden avulla pääset selaamaan ja etsimään valokuvia, joita ei ole vielä digitoitu Siiri -tietokantaamme. Tiedostot ovat joko pdf- tai xlxs-muodoissa. Excel-muotoiset kuvauspäiväkirjat latautuvat laitteelle, jolloin niihin pystyy tekemään itse merkintöjä. Ota huomioon, että Excel-muotoisissa kuvauspäiväkirjoissa on välilehtiä, jotka löytyvät sivun alareunasta. Pdf. tiedostot latautuvat suoraan.

Kun löydät kuvan, jonka haluat fyysisesti nähdä kuva-arkistolla, ota ylös sen tiedot — vaikkapa kopioimalla kuvan tietokenttä. Lähetä kuvapyyntö sähköpostitse kuva-arkisto@tampere.fi

Tärkeimmät tiedot kuvan ”löytämiseksi” arkistosta ovat:

  • kuvan numero (koostuu diaarinumerosta ja alanumerosta)
  • kuvaajan nimi
  • kuvausaika
  • kuvausaihe

Yleensä riittää pelkkä kuvan numero ja kuvaajan nimi. Lähtökohtaisesti kaikki kuvat kuvauspäiväkirjoissa ovat negatiiveja. Lisäksi kannattaa ottaa huomioon, etteivät kaikki negatiivit ole säilyneet valokuvaajan kokoelmassa, esimerkiksi negatiivi on saatettu antaa asiakkaalle tai se on voinut tuhoutua.

Mikä on kuvauspäiväkirja?

Ammattivalokuvaajat — osin myös harrastajat, ovat pitäneet omasta tuotannostaan kuvauspäiväkirjoja. Normaalisti niihin on merkitty järjestyksessä otetut valokuvat sekä kirjattu ylös tärkeimmät tiedot, jotka useimmiten ovat: kuvan aihe sekä kuvausaika. Tämän lisäksi niissä voi olla merkintöjä vaikkapa negatiivin koosta ja kappalemääristä. Kuvauspäiväkirjat eivät välttämättä ole kattavia tai informaatio voi olla väärin. Vapriikin kuva-arkiston julkaisemissa kuvauspäiväkirjojen joukossa on myös myöhemmin, toisen henkilön toimesta laadittuja kuvaluetteloita. 

Kuvauspäiväkirjat aakkosittain:

Tämä sivusto on työnalla.