Volter ja Hilja – ovat sanasi niin kuin valoa minulle – musiikillinen esitys

  12.3.2020 / 18.30 —
12.3
2020
18.30 —

Volter Kilpi (1874-1939) on yksi itsenäisen Suomen merkittävimmistä kirjailijoista, jonka jäljittelemätöntä kielellistä tyyliä on usein verrattu suuriin eurooppalaisiin klassikkokirjailijoihin. Kirjallinen konsertti vie kuulijansa kirjailija Volter Kilven ja hänen puolisonsa Hiljan (o.s. Vanhakartano) avioliittoa edeltävän kirjeenvaihdon vahvaan ja rakkaudentäyteiseen maailmaan. Konsertti kokoaa yhdeksi tarinaksi Volterin ja Hiljan seurustelu- ja kihlausajan kiihkeät vaiheet 1900-luvun alun Suomessa. Kirjeiden katkelmat kertovat parin yhdessä kokemista tunteiden myllerryksistä, ihastuksen kasvamisesta syväksi kiintymiseksi ja Hiljan kotiväen rakkauden tielle asettamista esteistä. Konsertissa kuullaan rakkaita klassikkosävelmiä, jotka on valittu värittämään kirjeenvaihdon lepattavia tunnelmia.
Laura Kokko, viulu & kerronta
Essi Luttinen, laulu & Hiljan ääni
Petri Haapasalo, piano & Volterin ääni
Kesto 60 min, ei väliaikaa. Paikka: Vapriikin ravintola Valssi. Liput ennakkoon Tiketistä 18€ (sis. toimituskulut) tai tuntia ennen ovelta 20€.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!