Pelataan: Commodore 64 -pelipäivä

  31.3.2018 / 12.00 —
31.3
2018
12.00 —

Vaikka Commodore 64 on jo 36 vuotta vanha, on se yhä monille rakas ja tärkeä laite. Jopa niinkin, että Tasavallan tietokoneesta julkaistaan uusi retroversio THE64 Mini 29.3.2018.

Tule siis tutustumaan uuteen C64 Mini -retromikroon ja pelaamaan sekä klassisia että uusia C64-moninpelejä, sekä Minillä että aidoilla kuusnelosilla! Peleihin opastaa legendaarinen pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen!

THEC64 Mini on moderni mutta alkuperäistä kunnioittava, virallisesti lisensoitu retrotietokone. Alkuperäistä pienempi uusiomikro liitetään televisioon nykyaikaisella HDMI-liittimellä, ja se tukee USB-peliohjaimia ja ulkoisia näppäimistöjä. Koneessa on sisäänrakennettuna 64 C64-peliä, mukana monia koneen upeimmista klassikoista.

Uuteen C64-retromikroon tutustumisen lisäksi nautimme Commodore 64:n moninpelitarjonnasta vuosikymmenten varrelta, tietenkin aidoilla koneilla pelattuna. Tarjolla on päivän mittaan vaihtuva valikoima erilaisia kilpailullisia että yhteistyössä pelattavia moninpelejä, aina 1980-luvulta viime vuosien maukkaimpiin uusiin julkaisuihin. Pääosassa ovat tietenkin kahden pelaajan pelit, mutta joystick-sovittimella joihinkin peleihin saadaan mukaan neljä, jopa viisikin pelaajaa.

Uuteen koneeseen ja sen sisältämiin peleihin voi tutustua vapaasti Pelimuseon näytekoneella. Paljastamme muita pelattavia pelejä tapahtumasivulla!

Commodore 64 -pelipäivä järjestetään Suomen pelimuseon Areenalla lauantaina 31.3. klo 12 – 17. Pelejä peluuttaa ja pelaamisessa opastaa pelitoimittaja Jukka O. Kauppinen, pitkän linjan C64-harrastaja.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!