Varausohjeet

Opastusta varattaessa tulee ilmoittaa seuraavat tiedot
  • toivottu museokäynnin päivämäärä ja kellonaika
  • varattava opastus (esim. koululaisopastus, näyttelyopastus, yleisopastus jne.)
  • opastettava(t) näyttely(t)
  • ryhmän koko
  • varaajan nimi ja yhteystiedot

Opastusta varattaessa voi esittää myös erityistoiveita koskien opastusta. Myös muut ryhmän erityistarpeet on hyvä ilmoittaa varaamisen yhteydessä. Varaus tulee tehdä ja vahvistaa viimeistään viikkoa ennen toivottua opastusajankohtaa. Peruutus tulee tehdä viimeistään opastusta edeltävänä päivänä, klo 16:00 mennessä. Peruuttamatta jääneistä varauksista perimme täyden opastusmaksun.

Opastuksen voi maksaa Vapriikin lippukassalle museoon tullessa. Maksuvälineinä käyvät käteinen, yleisimmät maksu- ja luottokortit (myös Visa Electron), matkatoimistoilla myös voucher. Yksityishenkilöitä sekä yrityksiä ja yhteisöjä, joilla on Y-tunnus, voidaan myös laskuttaa jälkikäteen. Laskutusosoite (tai OVT-tunnus), viitteeseen tuleva varaajan nimi ja Y-tunnus (yksityishenkilöillä sosiaaliturvatunnus) ilmoitetaan varauksen yhteydessä. Lasku tulee varauksessa ilmoitettuun osoitteeseen jälkikäteen. Opastuksia laskutettaessa emme peri laskutuslisää.

Muita opastuksiin liittyviä ohjeita

Yleisöopastukset ovat avoimia kaikille yksittäisille kävijöille (ei ryhmille), tilatut opastukset puolestaan vain opastuksen varanneille. Annathan siis tilatun opastuksen varanneille ryhmille opastusrauhan.

Ryhmän kannattaa saapua museoon hyvissä ajoin, sillä opastus alkaa sovittuna ajankohtana. Opas noutaa ryhmän Vapriikin infopisteen edestä, ellei muusta ole sovittu.

Koululaisryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Vapriikin infoon puhelimitse tai sähköpostitse myös silloin, kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.

Vapriikissa työskentelee joukko museon omia, ammattitaitoisia oppaita, jotka vastaavat opastustyöstä. Käytäthän siis museon omia oppaita: ryhmien itsenäinen näyttelyopastaminen ei ole sallittua tiloissamme. Poikkeuksena tähän ovat koululaisryhmät, jotka tulevat näyttelyyn opettajansa johdolla.

Koska Vapriikki on kooltaan suuri museo lukuisine perus- ja erikoisnäyttelyineen, suosittelemme että opastuksen lisäksi ryhmälle jätetään omaa aikaa muihin näyttelyihin tutustumista varten vähintään 1 tunti.

Varaaminen

Opastusvarauksen voi tehdä arkisin ma–pe klo 8-16 joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!