Tilattavat Koululaisopastukset

Koululaisopastus lapsille ja nuorille

Museo on oppimisympäristö, jossa näyttelykäyntiä täydentää informatiivinen opastettu kierros. Noin 45-minuuttisessa koululaisopastuksessa tutustutaan valittuun näyttelyyn eri-ikäisille lapsille ja nuorille suunnatun sisällön avulla. Koululaisopastuksen voi valita mihin tahansa Vapriikin näyttelyyn. Huom. Tampere 1918 -näyttelyopastusta ei suositella alle 13-vuotiaille. Kouluryhmän mukana seuraavien aikuisten (opettajat, avustajat) tulee kulkea luokkansa mukana valvojina koko koululaisopastuksen ajan.

Postimuseon koululaisopastuksista voit lukea lisää Postimuseon verkkosivuilla.

Huomio! Emme järjestä koululaisopastuksia Suomen Pelimuseossa toukokuussa 2017.

 • Kesto: noin 45 min

 • Ryhmäkoko: enintään 30 oppilasta opettajineen ja valvojineen. Kohderyhmä: päiväkodit, esiopetus, peruskoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset

 • Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet mahdollisuuksien mukaan

 • Hinta: arkisin 40 euroa, viikonloppuisin 50 euroa, toukokuussa 50 euroa (+ pääsymaksut)

 • Varausohjeet

Ilmaiset koululaisopastukset – tulossa syksyllä 2017

Vapriikki tarjoaa rajoitetun määrän kaikille Suomen päiväkodeille, esikouluille, kouluille ja toisen asteen oppilaitoksille avoimia, ilmaisia opastettuja kierroksia näyttelyissään syksyllä 2017. Opastusten sisältö sovitetaan ikäryhmän mukaiseksi. Opastus on maksuton, eikä tänä aikana tamperelaisilta tai pirkanmaalaisilta oppilasryhmiltä peritä myöskään pääsymaksuja (muille oppilasryhmille 6 euroa per oppilas).

Ilmaisia koululaisopastuksia järjestetään seuraavan kerran syyslukukaudella 2017. Kierroksista ilmoitetaan näillä sivuilla elokuussa 2017.

 • Kesto: noin 45 min

 • Ryhmäkoko: enintään 30 oppilasta opettajineen ja valvojineen. Kohderyhmä: päiväkodit, esiopetus, peruskoulut, lukiot, ammatilliset oppilaitokset

 • Opastuskielet: suomi

 • Hinta: maksuton

 • Varaus: ilmoitetaan elokuussa 2017

Tulossa keväällä 2017: Vapriikin luokkaretkipaketit

Karhukierros_0094Tarjoamme esiopetusryhmille ja koululuokille toiminnallisia luokkaretkipaketteja opetuksen tueksi vuosittain toukokuussa. Luokkaretkipaketteihin sisältyy joko kävelykierros, toiminnallinen opastus tai opastus ja työpaja. Luokkaretkipakettien sisällöt on suunnattu eri-ikäisille oppilaille – tarkistathan siis, että kierros sopii juuri sinun luokallesi!

Luokkaretkipaketteja on mahdollista varata 9.5.–2.6.2017 välisenä aikana tiistaista perjantaihin klo 9-16 (lähdöt tasatunnein). HUOM. Muille ryhmille Vapriikki aukeaa klo 10.

Luokkaretkipaketin hinta on 9 euroa per oppilas (sisältää Vapriikin pääsymaksun 6 euroa). Tamperelaisilta opetusryhmille luokkaretkipaketin hinta on 5 euroa per oppilas. Varsinaista opastusmaksua ei peritä. Kierroksille voi osallistua enintään 30 oppilasta sekä opettajat ja avustajat.

Tiedustelut ja varaukset arkisin klo 8-16 vain puhelimitse, 03 5656 6966. Emme ota sähköpostivarauksia.


Vapriikin luokkaretkipaketit 2017

Västäräkkejä ja vesitähtiä – luontoretki Tammerkosken maisemiin
Onko Tammerkoskessa elämää? Saako koskialueella kalastaa? Mitä lintulajeja Tammerkoskelta voi tavata? Näiden asioiden lisäksi luontoretkellä selviää myös, miten Tammerkoski on syntynyt. Kävelykierroksen aikana tutustutaan koskialueen monimuotoiseen luontoon ja bongataan erilaisia eliölajeja. Kierros sopii esiopetusryhmille, alakouluille ja yläkouluille. Säänmukainen varustus! Kokonaiskesto 1 tunti.

Koskessa ajan virta – teollisuusteemainen kävelykierros Tammerkosken maisemissa
Tammerkosken kuohut lumosivat aikoinaan sekä Ruotsin kuninkaan että Venäjän keisarit. Kosken voiman valjasti teollisuuden käyttöön James Finlayson 1820-luvulla, ja kosken molemmille puolille nousivat suurteollisuuden tehdasrakennukset. Mutta mitä tapahtui kosken rantaa 150 vuotta hallinneille punatiilirakennuksille, kun tuotanko siirtyi muualle? Kävelykierroksella tutustutaan Tammerkosken alueen teollisuushistoriaan Tampellan ja Finlaysonin alueiden uusiokäytössä olevien tehdasrakennuksien kautta. Kävelykierros on suunnattu alakoulun 5.–6. luokille sekä yläkouluille. Säänmukainen varustus! Kokonaiskesto 1 tunti.

Kiehtovat kivet – kurkistus Kivimuseon saloihin
Kivimuseon tuhansien kivien joukosta tarkastellaan lähemmin muutamia erikoisia ja kiinnostavia kivilajeja, kuten jännittäviä fossiileja tai upeita jalokiviä. Mistä tunnistaa meteoriitin ja millainen tunnelma on ametistiluolassa? Toiminnallisella opastuksella pääsee myös koskettamaan muutamia kiviä oppaan johdolla, ja kierroksen lopuksi ratkotaan yhdessä kiviarvoituksia. Toiminnallinen kierros on suunnattu esiopetusryhmille ja alakoulun 1.–3. luokille. Kokonaiskesto 1 tunti.

Se on siinä! – hokihokemia Suomen Jääkiekkomuseossa
Se on siinä! Den glider in! Poika on tullut kotiin! Moni tuntee nämä jääkiekkoselostajien tunnetuiksi tekemät iskulauseet, joita kuultiin edellisen kerran, kun Nuoret Leijonat (U20) voittivat maailmanmestaruuden tammikuussa 2016. Kierroksella tutustutaan suomalaiseen jääkiekkoiluun ja nuorten maajoukkueen vuoden 2016 U20-mestaruuteen. Sanataidetyöpajassa perehdytään jääkiekkopuheeseen ja ideoidaan jääkiekkoaiheisiin kuviin sopivia uusia hokemia. Kierros ja sanataidepaja sopivat esiopetusryhmille, alakouluille ja yläkouluille. Kokonaiskesto 1 tunti.

Sarjakuvan sankarit ja tv:stä tutut – hahmosuunnittelua mediamuseo Rupriikissa
Rupriikissa kerrotaan viestinnän muutoksista ja tamperelaisesta mediaosaamisesta. Tampereelle on perustettu Suomen ensimmäinen yleisradioasema, toinen televisiokanava, uutta teknologiaa omaksuva sanomalehti ja useita kansainvälisiä pelialan yrityksiä. Kierroksella tutustutaan eri medioihin sanomalehdistä mobiilipeleihin sekä esitellään niihin liittyviä mediahahmoja. Kierroksen päätteeksi ideoidaan työpajassa oma mediahahmo. Kierros ja hahmosuunnittelutyöpaja sopivat alakoulun 4.–6. luokille sekä yläkouluille. Kokonaiskesto 1 tunti.

Millaista postissa oli ennen? – työpajakierros viestien matkassa Postimuseossa
Tarinaopastus Postimuseon Viestinviejät-näyttelyyn. Miksi postitalonpojalla oli keihäs ja ratsupostilla miekka matkassa? Mikä kumma on sulkakirje? Oppaan postilaukusta löytyy yhtä ja toista mielenkiintoista! Lopuksi jokainen saa tehdä oman rintamerkin kierroksella tutuksi tulleesta esineestä. Museossa käsiteltäviä keskeisiä aihepiirejä ovat postin menneisyys, oppilaiden omat tavat viestiä ja kuvasommittelu. Toiminnallinen kierros ja työpaja on suunnattu esiopetusryhmille ja alakouluille. Kokonaiskesto 1 tunti.

Emojit ja salakirjoitus – viestinnällinen työpajakierros Postimuseossa
Mitä kertoisit viestinnän menneisyydestä pelkkiä emojeita käyttäen? Mitä salaviestejä postimerkeillä on saatettu viestittää? Kenelle haluat lähettää terveiset Postimuseosta postikortin muodossa? Näitä kaikkia asioita päästään kokeilemaan Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä. Ota kortin kirjoitusta varten osoite mukaan! Museossa käsiteltäviä keskeisiä aihepiirejä ovat postin menneisyys, oppilaiden omat tavata viestiä ja postikortin kirjoitus. Toiminnallinen kierros on suunnattu yläkoulun 7.–9. luokille. Kokonaiskesto 1 tunti.

 • Kesto: 1 tunti

 • Ryhmäkoko: enintään 30 oppilasta opettajineen ja valvojineen. Kohderyhmä: esiopetus, ala- ja yläkoulut

 • Opastuskielet: suomi

 • Hinta: 9 euroa per oppilas, sisältää Vapriikin pääsymaksun (tamperelaisille oppilasryhmille 5 euroa per oppilas)

 • Varaus: arkisin klo 8-16, vain puhelimitse 03 5656 6966

 • Varausohjeet

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!