Arkisto

Vanhat lautapeliaarteet

Vanhat lautapeliaarteet -näyttely asettaa valokeilaan kuusi lähes unohdettua lautapeliä vuosilta 1879–1975. Esillä on myös kokoelma puhuttelevia ja näyttäviä pelilautoja 1870-luvulta nykypäivään. Näyttelyn yhteydessä on vanhojen lautapelien replikoita pelattavana.
8.9.2020 - 4.1.2021

Näyttelyn pelit tarjoavat näköaloja menneiden aikojen lautapelaamiseen ja lautapelaamisen suhteesta ympäröivään maailmaan. Nykypelaajalle vanhojen lautapelien säännöt voivat tuntua epäselviltä ja pelitestaus puutteelliselta. Monet sittemmin hyväksi havaitut pelimekaniikan standardit hakevat niissä vielä muotoaan. Nykyajan peliharrastaja tunnistaa peleistä kuitenkin esiasteita itselleen tutuista lautapelaamiseen kuuluvista ilmiöistä.

Vanhat lautapeliaarteet -näyttely pohjautuu Kansalliskirjaston vuoden 2019 Nopista bitteihin – 200 vuotta suomalaista pelaamista -näyttelyyn. Kansalliskirjasto on tallentanut kokoelmiinsa Suomessa julkaistuja lautapelejä 1800-luvulta lähtien, ja sen historiallisten lautapelien kokoelma on Suomen laajimpia.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!