Jääkauden jättiläiset
Nyt pääsee kasvokkain niin mammutin, sapelihammaskissan kuin villasarvikuononkin kanssa! Aidonkokoiset eläimet takaavat museoelämyksen etenkin lapsille. Kuinka iso on mammuttivauva? Miten pitkät ovat sapelihammaskissan torahampaat? Jääkauden jättiläiset on koko perheen näyttely, joka johdattaa toisenlaiseen maailmaan, jääkauden maisemiin 20 000–30 000 vuoden taakse.
Tiedonjanoisille tarjolla on tukeva tietopaketti jääkauden luonnosta ja olosuhteista, maailman vanhimmasta tunnetusta taiteesta ja ihmisten elämästä. Jääkauden jättiläiset -näyttely on sekoitus luonnontiedettä, arkeologiaa ja historiaa. Mukana on alkuperäisiä arkeologisia löytöjä, esineitä ja luita, mutta myös tutkimukseen perustuvia malleja ja ennallistuksia, joiden avulla asiaan voi nyt tutustua elämyksellisesti. Jääkauden suurten saalistajien ja kasvinsyöjien lisäksi Vapriikissa kerrotaan ihmisen selviytymisestä jääkauden muuttuvissa olosuhteissa. Oman osion näyttelyssä saavat Karijoen Susiluolan löydöt.
Näyttely on tuotettu yhteistyössä italialaisten Contemporanea Progettin ja Exponan sekä saksalaisen Neanderthal-museon kanssa. Luonnollisen kokoiset eläimet tulevat Italiasta, Museo Jesolosta. Pietari Suuren antropologisesta ja etnografisesta museosta, Kunstkamerasta, on näyttelyyn saatu lainaksi ainutlaatuisia paleoliittisia venus- ja eläinveistoksia.