Tulossa 28.5.

Aamukahvi ja tuore lehti

Postimuseon Aamukahvi ja tuore lehti -näyttely tuo esiin aamun lehden tärkeyden ja sen digitaalisen murroksen sekä jakeluyhtiöiden ja jakajan roolin. Näyttely valaisee lehden matkan painosta postilaatikkoon ja aamukahvipöytään, päätyen siihen, miten lehteä käytetään sen jälkeen.
28.5.2021 - 28.8.2022

Suomalaisilla on ainutlaatuinen mahdollisuus saada lehti kotiin aamukahvipöytään. Useimmissa maissa lehti ostetaan irtonumerona lähikioskista. Suomessa sanomalehti kulkee pitkän matkan ja monien käsien kautta ennen kuin se päätyy aamukahvin seuraksi.

Näyttely tuo sanomalehdestä näkyviin näkymätöntä, erityisesti lehden kuljetusta ja jakelua sekä näitä töitä tekeviä ihmisiä. Lehden jakajalla on tärkeä, mutta lähes näkymätön rooli.

Näyttelyn keskiössä on paperinen sanomalehti. Sisällössä näkyy vahvasti myös digitaalinen murros, sanomalehden käyttötavan muutos ja tulevaisuus niin lehden kuin jakelun näkökulmasta.

Näyttelyssä voi istahtaa aamukahvipöytään eri aikakausien hahmojen kanssa, eläytyä varhaisjakajan aamuyön reitille Postin sähköskootterin ohjaimissa tai kokeilla jakelupäivystäjän puhelinta.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!