Musti-kerho

Musti-kerhon kuvia vuodelta 2020

Vuonna 2020 Musti-kerho järjestää 11 kerhotapaamista. Ohjelmassa on mielenkiintoisia museovierailuita, hauskoja työpajoja, asiantuntijatapaamisia, tutustumista museoiden kulissien takaiseen työhön ja tietysti kesäretki ja joulujuhlat!

Tammikuun ensimmäisellä kerhokerralla Musti-kerholaisia saapui Vapriikkiin ennätysmäärä! Suuren suosion saavutti Ostia, portti Roomaan -näyttely jossa pääsimme aikamatkalle antiikin Rooman loistavaan satamakaupunkiin.

Opastuksella kerholaiset lähtivät Nemesis-neidon matkaan selvittämään, minne kalakauppias Fortunatuksen kadonnut aarre oli kätketty. Matkalla tavattiin useita Ostian kaupungin asukkaita jännittävässä seikkailussa.

Kerholaiset matkustivat ympäri kaupunkia, käyden satamassa, tavernassa, apteekissa, kylpylässä, ja salaa jopa lapsilta kielletyssä Mithra-jumalan temppelissä! Kulkikohan Ostian mukulakivikaduilla paljon koiria antiikin aikaan…?

Varas oli tipotellut matkan varrelle merkiksi itselleen roomalaisia numeroita, ja kun kaikki oli löydetty kerholaiset pääsivät ratkaisemaan aarteen kätköpaikan! Hienosti sujui roomalaisten numeroiden koodin murtaminen nerokkailta kerholaisilta, ja aarteen kätköpaikka selvisi. Kyllä isä-Faustus oli riemuissaan, ja palkinnoksi kaikki saivat veni, vidi, vici -pinssin.

Samaan aikaan toisaalla puolet ryhmästä pääsi askartelemaan roomalaisia amuletteja jollaiset oli antiikissa kaikilla vapailla lapsilla syntymästään saakka. Näistä luovuttiin aikuisiksi tultaessa, eli noin kaksitoistavuotiaina.

Osalla Musti-kerholaisista askartelu muuttui kokonaan kuraleikiksi kun massaan lisäsi vähän vettä saadakseen siitä taipuisampaa! Kyllä hätä keinot keksii!

Vaikka kaikki saivatkin tehdä sellaisen amuletin kuin halusivat, roomassa jaottelu oli tarkkaa. Tytöillä amuletin nimi oli lunula ja se oli puolikuun muotoinen…

… kun taas pojilla bulla oli pyöreä. Sen sisään saatettiin myös kätkeä jokin voimaa antava maaginen ainesosa, ja kaikista rikkaimmille roomalaisille lapsille ne tehtiin kullasta. Hienot amuletit sai myös mukaansa kotiin kerhokerran jälkeen!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!