Kuva-arkisto

Tietoa kuva-arkistosta

Vapriikin kuva-arkistosta löytyy Tampereen kaupungin eri museoiden valokuvakokoelmat. Kokoelmissa on noin 1,2 miljoonaa valokuvaa pääasiassa Tampereelta ja ympäristökunnista. Kuva-arkisto huolehtii kokoelmiensa järjestämisestä, varastoinnista, luetteloinnista, digitoinnista, tiedonhallinnasta ja tutkijapalvelusta. Kokoelmat lisääntyvät jatkuvasti lahjoituksin, hankintojen ja oman kuvaustoiminnan kautta. Vapriikin kuva-arkisto välittää valokuvia sekä yksityis- että julkaisukäyttöön.

@Tampere #home?

Hankkeessa haetaan tapoja luoda yhteisyyttä erilaisista elämäntilanteista tulevien, eri-ikäisten, eri paikoissa kasvaneiden, eri äidinkieltä puhuvien, erilaisia kokemuksia omaavien ihmisten kanssa. Keväällä 2016 käynnistyvässä hankkeessa tehdään osallistavaa dokumentointia , valokuvaustyöpajoja, seurataan postikorttien matkaa Suomesta maailmalle sekä järjestetään insta-kävelyitä turvapaikanhakijoiden uudessa kotiympäristössä.

Hankkeen merkitys on kahdensuuntaista: Museon kokoelmiin tallennetaan materiaalia turvapaikanhakijoiden elämästä ja heidän arjestaan Pirkanmaalla ja Tampereella. Toisaalta luodaan uusia kumppanuuksia, kokeillaan osallistavia menetelmiä kokoelmatyössä ja yhteisöllistä toimintaa sosiaalisessa mediassa turvapaikanhakijoiden arjessa.

Yhteyshenkilöt:
kokoelmapäällikkö Riitta Kela / Tampereen museot, Kokoelmayksikkö, 040-7615905, riitta.kela (at) tampere.fi
museolehtori Elina Eerola / Postimuseo,
040-562 4453, elina.eerola (at) postimuseo.fi
museolehtori Tiina Piispanen / Kulttuurikasvatusyksikkö TAITE,
040-801665, tiina.piispanen (at) tampere.fi

TAKO

Yhteyshenkilö: kokoelmapäällikkö Riitta Kela, riitta.kela (at) tampere.fi

Liikkeelle!

Postimuseo ja Rupriikki ovat toteuttaneet näyttelyn, jossa käsitellään evakkoutta kotinsa jättäneiden karjalaisten näkökulmasta jälleenrakennusaikana. Evakkoutta rinnastetaan nykyajan sotaa ja vainoa Suomeen paenneisiin henkilöihin. Näyttely avautui huhtikuussa 2015 Postimuseossa Tampereella. Hankkeessa ovat mukana Vapriikin kuva-arkisto ja Tampereen yliopisto.

SÄMPLE

Projekti keskittyi museoiden avoimen datan haasteisiin ja mahdollisuuksiin, digitaalisen kokoelma-aineiston jakamiseen ja mietti, miten ammattilaisten ja harrastajien kokoelmiin liittyvä yhteistyö sujuisi parhaiten.
Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!