Koululaistehtävät

Näiltä sivuilta löydät Vapriikin näyttelyihin liittyviä tehtävälomakkeita, joita voi tulostaa ja kopioida. Eri-ikäisille oppilaille ja opiskelijoille suunnatut tehtävät ovat avuksi museokäyntiä suunniteltaessa, ja niitä voi tehdä sekä museossa että kotona ja koulussa.

Opettajan kappaleet ovat saatavilla Vapriikin infopisteeltä museokäynnin yhteydessä.


Tampereen luonnontieteellisen museon uudet tehtävät

Tampereen luonnontieteellisen museon tehtävät ovat uudistuneet!

Opetuspaketteja voi käyttää ikäryhmille suosituksiemme mukaisesti, mutta myös soveltaen oppilaiden tarpeiden mukaisesti. Tehtävät on tarkoitettu tulostettaviksi kaksipuolisena a4-arkille. Tulostuksen voi tehdä mustavalkoisena.

Oppilastehtävät 0          suositeltu eskareille

Oppilastehtävät 1          suositeltu 1.-3.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 2          suositeltu s2-oppilaille tai 1.-3.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 3          suositeltu 4.-6.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 4          suositeltu 7.-9.-luokkalaisille

Oppilastehtävät 5          suositeltu 2. asteen oppilaille

Uudet teematehtävät alakouluille

Tehtävät on suunniteltu uuden opetussuunnitelman mukaan. Ne käsittelevät ilmiöpohjaisesti museoita yhdistäviä teemoja: viestintä, ihminen ja luonto sekä harrastukset. Jokaisessa paketissa oppilaat pääsevät tutustumaan kolmeen eri näyttelyyn niitä tutkien ja tehtäviä ratkoen.

Ladattuasi tehtävät tulosta ne vaakasuoraan jolloin jokainen oppilas saa omakseen pienen 8-sivuisen vihkosen. Opettajan vastaukset ja palautelomakkeen saat ilmoittautuessasi Vapriikin infoon.

Tehtävät on suunniteltu Postimuseon ja Vapriikin yhteistyönä.

Tampereen luonnontieteellisen museon kevätbingo

Mitä kevään merkkejä löydät luonnosta?

Kadonneen tehtaan metsästys

Tiesitkö, että museokeskus Vapriikki on entinen tehdas. Mutta mikä tehdas? Se selviää, kun suoritat alla olevan tehtävän. Tehtävässä etsit kadonneita tamperelaisia tehtaita ja tutustut muutenkin menneeseen maailmaan Vaprikiin eri paikoissa. Käy sisään, metsästys alkaa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!