Koululaistehtävät

Näiltä sivuilta löydät Vapriikin näyttelyihin liittyviä tehtävälomakkeita, joita voi tulostaa ja kopioida. Eri-ikäisille oppilaille ja opiskelijoille suunnatut tehtävät ovat avuksi museokäyntiä suunniteltaessa, ja niitä voi tehdä sekä museossa että kotona ja koulussa.

Opettajan kappaleet ovat saatavilla Vapriikin infopisteeltä museokäynnin yhteydessä.


Tampereen Luonnontieteellisen museon kevätbingo

Mitä kevään merkkejä löydät luonnosta?

Uudet oppilastehtävät alakouluille

Museokeskus Vapriikin uudistuneet tehtävät alakoululaisille ovat nyt täällä!

Tehtävät on suunniteltu uuden opetussuunnitelman mukaan. Ne käsittelevät ilmiöpohjaisesti museoita yhdistäviä teemoja: viestintä, ihminen ja luonto sekä harrastukset. Jokaisessa paketissa oppilaat pääsevät tutustumaan kolmeen eri näyttelyyn niitä tutkien ja tehtäviä ratkoen.

Ladattuasi tehtävät tulosta ne vaakasuoraan jolloin jokainen oppilas saa omakseen pienen 8-sivuisen vihkosen. Opettajan vastaukset ja palautelomakkeen saat ilmoittautuessasi Vapriikin infoon.

Tehtävät on suunniteltu Postimuseon ja Vapriikin yhteistyönä.

Lisätietoa antavat museolehtorit Emilia Laulainen, emilia.laulainen@postimuseo.fi sekä Iita Kulmala, iita.kulmala@tampere.fi.

Mustin museosuunnistus

Musti museokoira vieraili Vapriikin näyttelyissä. Suunnista Mustin jäljillä! Printtaa tästä lomake museokäyntiä varten. Museosuunnistuslomakkeita saa myös Vapriikin infosta, josta annetaan pyydettäessä myös oikeat vastaukset sisältävä lomake.

Kadonneen tehtaan metsästys

Tiesitkö, että museokeskus Vapriikki on entinen tehdas. Mutta mikä tehdas? Se selviää, kun suoritat alla olevan tehtävän. Tehtävässä etsit kadonneita tamperelaisia tehtaita ja tutustut muutenkin menneeseen maailmaan Vaprikiin eri paikoissa. Käy sisään, metsästys alkaa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!