Museokauppa

Lahjat ja tuliaiset

Uutuudet

Juuri nyt uututena museokaupassa Hurriganes ja Jääkauden Jättiläiset. Tervetuloa tutustumaan!

Tekstiilit

Lapuan Kankureiden Dora Jung malliston laadukkaat pellavat, kesäiset T-paidat ja saunatekstiilit tuliaisiksi kotiin ja mökille.

Pehmolelut

Pehmoinen ja pörröinen eläinystävä on mukava muisto Luonnontieteellisestä museosta.

Korut

Kalevala Koru, Platinoro, Murano, erilaiset lasikorut, huovutetut sekä muut käsintehdyt yksilölliset korut itselle ja ystävälle.

Musti-tuotteet

Musti on museoiden lemmikkikoira. Mustin tuotteita löytyy Tampereen museoiden kaupoista.

Erikoistuotteet

Tutustu alati uudistuvaan erikoistuotteiden valikoimaamme. Nyt mm. suositut keräilykengät ja nukkekodin kalusteet.

Lelut

Nostalgiset peltilelut, vieterilelut, pelit ja paperinuket muistuttavat mummin ja vaarin ajan leikeistä.

Yhteystiedot

Kirjat

Jääkärit Saksan tiellä

FT Tuomas Hopun kirjoittama Jääkärit Saksan tiellä tarjoaa uuteen lähdemateriaaliin, kirjeisiin ja päiväkirjoihin, pohjautuvan näkökulman jääkärien historiaan. Nuorten sotilaiden syvimmät tunnot ja mietteet avautuvat henkilökohtaisten aineistojen kautta. Niistä rakentuu kertomus, jossa toivo ja epätoivo, pettymys ja ilo lyövät kättä.

Lähes 1 900 suomalaista sai Saksassa sotilaskoulutusta vuosina 1915–1918. Tavoitteena oli irrottaa Suomi Venäjästä. Jääkäriliike oli uhkayritys. Sen onnistumiseen eivät innokkaimmatkaan puolestapuhujat raskaiden Saksan vuosien aikana aina jaksaneet uskoa.
Jääkäreiden mieltä painoi koko ajan koti-ikävä ja huoli omaisten kohtalosta. Koti ja rakkaat olivat kaukana, Suomen itsenäistyminen ja jääkärien kotiinpaluu vain kaukainen kangastus horisontissa. Yhteys kotimaahan oli elintärkeä. Kirjeet kulkivat Saksan ja Suomen välillä salaisten postijärjestelyjen avulla.

Myynnissä 25.2.2016 alkaen

Jääkärit Saksan tiellä – Jääkäreiden tarina kirjeiden ja päiväkirjojen valossa, 265 sivua.
Julkaisija: Postimuseo. Tampere 2016.
ISBN 978-952-5249-31-6.

Tampere 1918 uudistettu painos

Tampere oli sisällissodan tärkein kaupunki, jossa kevään 1918 suurtaistelussa ratkaistiin sodan lopputulos. Miten ja miksi kaupunki joutui suurtaistelun näyttämöksi ja miten sodasta selvittiin? Tampere 1918 on kattava teos näistä yhä vaikeista teemoista. Kirja luotaa Tampereen kehitystä teollisuus- ja varuskuntakaupungista taisteluiden melskeeseen ja sodan jälkeisten vuosien jälleenrakennukseen. Kirja tuo myös esille vuoden 1918 sotaan liittyvät eri näkökulmat ja käsitykset.

Kirjeitä sodasta

Kirjeitä sodasta -kirja antaa Suomessa ensimmäistä kertaa kokonaiskuvan kriisiaikojen kirjeenvaihdosta.

Uudessa kirjassa ovat historian, folkloristiikan, kirjallisuustieteen ja kielentutkimuksen tutkijoiden lähtökohtana olleet sodan poikkeusoloissa syntyneet kirjeet. Pääosa artikkeleista käsittelee toisen maailman sodanaikaista suomalaista kirjoittamiskulttuuria. Yksittäiset artikkelit vievät myös Suomen kaartin sotaretkelle 1830-luvun alun Puolaan, Ranskaan ensimmäisen maailmansodan sotarintamalle ja Suomen sisällissotaan.

Toimittaneet: Marko Tikka – Ilari Taskinen – Seija-Leena Nevala-Nurmi.

Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla

Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Myös suomalaisia toivioretkeläisiä matkasi Euroopan toiselle puolelle Santiago de Compostelaan, Roomaan ja Jerusalemiin. Suositumpia olivat kuitenkin lähempänä sijaitsevat kohteet, kuten Turku, Vadstena ja Nidaros.

Teos kertoo miksi pyhiinvaellukselle lähdettiin, millaista matkanteko keskiaikaisilla teillä oli, mitä pyhiinvaeltajat matkallaan kokivat ja mikä heitä odotti määränpäässä. Kirjassa tarkastellaan myös vaellusten vaikutusta maailmankuvan avartumiseen kotiseudulla.

Kirjoittajat ovat keskiajan tutkimuksen johtavia asiantuntijoita. Toimittaneet Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl ja Marjo Meriluoto-Jaakkola.

SKS:n toimituksia 1399, 2014

Muinaishaudan salaisuus ja kuinka se paljastetaan

Kesälomalla Siiri, Jenni, Eetu ja Aleksi päättävät selvittää, miksi kirkon takana oleva mäki on nimeltään Raatomäki. Pian he huomaavat olevansa arkeologian salaisuuksien äärellä. Mitä Raatomäellä oikein selviää?

Vapriikin uusi opaskirja nuorille kertoo, millaista arkeologin työ todellisuudessa on. Kirjassa on tehtäviä, joiden avulla lukija pääsee jyvälle tutkimustyön luonteesta. Kirjan ohjeilla voi lisäksi rakentaa kodan, tehdä saviastian ja kokata muinaiseen tapaan.

Tutustu

Savupiippuja ja puhdasta kuuraa - William Lomaxin Tampere

Teos esittelee englantilaisen William Lomaxin kuvia Tampereelta 1800-1900 -lukujen vaihteesta. Savupiippuja ja puhdasta kuuraa – William Lomaxin Tampere kertoo amatöörikuvaaja Lomaxin henkilöhistoriasta, hänen valokuvataiteestaan ja varhaisesta tamperelaisesta valokuvausharrastuksesta, Fotografiklubben i Tammerforsista. William Lomaxin valokuvamaailma oli kansainvälinen. Hän oli enSnen kaikkea tilannekuvaaja, joka tallensi kamerallaan kaupungin elämää katuineen ja rakennuksineen. Enimmäkseen hänen kuvansa kertovat vapaa-ajasta ja elämän esteettisestä puolesta, retkistä, matkoista ja harrastuksista.

Tammerkoski ja kosken kaupunki

Tammerkoski syntyi noin 7 500 vuotta sitten, ja kaupunki sen rannalle perustettiin vuonna 1779. Uusi tietoteos tarjoaa tuoreita näkökulmia Tampereen historiaan ja nykypäivään ja asettaa samalla kaupungin paikalleen maailmassa ja maailmanhistoriassa.

Kaupunkikuvan kehitys, koulutus ja eteenpäin vievät innovaatiot, kosken rannat teollisuuden ja työn näyttämönä, luonto, jääkiekko ja rock ovat osa kirjan monipuolista sisältöä. Kirjoittajat ovat arvostettuja Tampereen historian ja nykypäivän tuntijoita. Näyttävä ja suurimmalta osalta ennen näkemätön kuvitus kertoo kaupungin ja sen asukkaiden elämästä kiehtovalla tavalla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!