Museokauppa

Lahjat ja tuliaiset

Arjen iloksi

Museokaupasta saat persoonalliset lahjat, joita et löydä muualta. Aina uutta, ajankohtaista ja yllättävää.

Nukkeleikit

Nukkekekkereitä voi jatkaa kotona ihanien nukkeystävien kanssa. Moulin Roty -, Maileg- ja Kewpie nuket vaikka syntymäpäiväpakettiin.

Luonnon ihmeet

Luonnonihmeitä mukaan ihmeteltäväksi. Mineraalit ja fossiilit ihastuttavat pieniä ja isoja tutkijoita.

Kaunista kotiin

Laadukkaat Lapuan Kankureiden kattaustekstiilit ja huovat ovat mukavia tuliaisia kotiin tai viemisiksi.

Eläinystävät

Pehmoinen ja pörröinen eläinystävä on mukava muisto Luonnontieteellisestä museosta. Museon oma lemmikkikoira on Musti.

Kirjoita postikortti!

Museokaupasta saat Tampere –aiheiset ja ajankohtaiset postikortit ja postimerkit.

Korulahjat

Yksilöllisiä käsintehtyjä koruja mm. huopahelmet, peilikorut, keramiikka- ja Murano -lasikorut itselle tai ystävälle.

Kirjat

Hyvä valikoima museoiden omia julkaisuja ja ajankohtaisia tietokirjoja. Ajankohtaiset teemat ovat esillä kirjoissa ja muussa valikoimassa.

Tytöille ja pojille

Hauskoja ja kehittäviä leluja lapsille ja lapsenmielisille. Metalli- ja peltileluja, paperinukkeja ja muuta mukavaa.

Nostalgiaa

Nostalgiset peltilelut ja paperinuket muistuttavat mummin ja vaarin ajan leikeistä.

Fanituotteet

Lätkäfaneille ja muille urheiluhulluille keräilykortit ja pelit, sekä urheilullista kirjallisuutta. Museokaupasta myös viralliset Leijona –tuotteet.

Yhteystiedot

Kirjat

Jääkärit Saksan tiellä

FT Tuomas Hopun kirjoittama Jääkärit Saksan tiellä tarjoaa uuteen lähdemateriaaliin, kirjeisiin ja päiväkirjoihin, pohjautuvan näkökulman jääkärien historiaan. Nuorten sotilaiden syvimmät tunnot ja mietteet avautuvat henkilökohtaisten aineistojen kautta. Niistä rakentuu kertomus, jossa toivo ja epätoivo, pettymys ja ilo lyövät kättä.

Lähes 1 900 suomalaista sai Saksassa sotilaskoulutusta vuosina 1915–1918. Tavoitteena oli irrottaa Suomi Venäjästä. Jääkäriliike oli uhkayritys. Sen onnistumiseen eivät innokkaimmatkaan puolestapuhujat raskaiden Saksan vuosien aikana aina jaksaneet uskoa.
Jääkäreiden mieltä painoi koko ajan koti-ikävä ja huoli omaisten kohtalosta. Koti ja rakkaat olivat kaukana, Suomen itsenäistyminen ja jääkärien kotiinpaluu vain kaukainen kangastus horisontissa. Yhteys kotimaahan oli elintärkeä. Kirjeet kulkivat Saksan ja Suomen välillä salaisten postijärjestelyjen avulla.

Myynnissä 25.2.2016 alkaen

Jääkärit Saksan tiellä – Jääkäreiden tarina kirjeiden ja päiväkirjojen valossa, 265 sivua.
Julkaisija: Postimuseo. Tampere 2016.
ISBN 978-952-5249-31-6.

Tampere 1918 uudistettu painos

Tampere oli sisällissodan tärkein kaupunki, jossa kevään 1918 suurtaistelussa ratkaistiin sodan lopputulos. Miten ja miksi kaupunki joutui suurtaistelun näyttämöksi ja miten sodasta selvittiin? Tampere 1918 on kattava teos näistä yhä vaikeista teemoista. Kirja luotaa Tampereen kehitystä teollisuus- ja varuskuntakaupungista taisteluiden melskeeseen ja sodan jälkeisten vuosien jälleenrakennukseen. Kirja tuo myös esille vuoden 1918 sotaan liittyvät eri näkökulmat ja käsitykset.

Kirjeitä sodasta

Kirjeitä sodasta -kirja antaa Suomessa ensimmäistä kertaa kokonaiskuvan kriisiaikojen kirjeenvaihdosta.

Uudessa kirjassa ovat historian, folkloristiikan, kirjallisuustieteen ja kielentutkimuksen tutkijoiden lähtökohtana olleet sodan poikkeusoloissa syntyneet kirjeet. Pääosa artikkeleista käsittelee toisen maailman sodanaikaista suomalaista kirjoittamiskulttuuria. Yksittäiset artikkelit vievät myös Suomen kaartin sotaretkelle 1830-luvun alun Puolaan, Ranskaan ensimmäisen maailmansodan sotarintamalle ja Suomen sisällissotaan.

Toimittaneet: Marko Tikka – Ilari Taskinen – Seija-Leena Nevala-Nurmi.

Suomalaisten pyhiinvaellukset keskiajalla

Keskiajalla lähes jokainen kristitty osallistui ainakin kerran elämässään pyhiinvaellukselle. Myös suomalaisia toivioretkeläisiä matkasi Euroopan toiselle puolelle Santiago de Compostelaan, Roomaan ja Jerusalemiin. Suositumpia olivat kuitenkin lähempänä sijaitsevat kohteet, kuten Turku, Vadstena ja Nidaros.

Teos kertoo miksi pyhiinvaellukselle lähdettiin, millaista matkanteko keskiaikaisilla teillä oli, mitä pyhiinvaeltajat matkallaan kokivat ja mikä heitä odotti määränpäässä. Kirjassa tarkastellaan myös vaellusten vaikutusta maailmankuvan avartumiseen kotiseudulla.

Kirjoittajat ovat keskiajan tutkimuksen johtavia asiantuntijoita. Toimittaneet Sari Katajala-Peltomaa, Christian Krötzl ja Marjo Meriluoto-Jaakkola.

SKS:n toimituksia 1399, 2014

Hämeen museon historia

Hämeen museo avattiin 1908 Näsilinnassa. Se on Tampereen ensimmäinen kulttuurihistoriallinen museo ja on aina ollut tekijöidensä näköinen; taiteilija, arkeologi ja kulttuurialan asiantuntijat ovat luoneet omien visioidensa pohjalta omannäköisiään kokoelmia ja näyttelyitä.

Hämeen museon tarina nivotuu erottamattomasti kotikaupunkinsa Tampereen historiaan: molemmat ovat kokeneet niin sisällissodan hävityksen, sotien jälkeisen jälleenrakentamisen kuin taloudelliset nousu- ja laskusuhdanteetkin. Nykyään museo jatkaa elämäänsä Museo Milavidana.

Teoksen kuvitus on monipuolinen ja sisältää runsaasti aikaisemmin julkaisematonta kuvamateriaalia.

ISBN: 978-951-609-796-4, 264 s.

Muinaishaudan salaisuus ja kuinka se paljastetaan

Kesälomalla Siiri, Jenni, Eetu ja Aleksi päättävät selvittää, miksi kirkon takana oleva mäki on nimeltään Raatomäki. Pian he huomaavat olevansa arkeologian salaisuuksien äärellä. Mitä Raatomäellä oikein selviää?

Vapriikin uusi opaskirja nuorille kertoo, millaista arkeologin työ todellisuudessa on. Kirjassa on tehtäviä, joiden avulla lukija pääsee jyvälle tutkimustyön luonteesta. Kirjan ohjeilla voi lisäksi rakentaa kodan, tehdä saviastian ja kokata muinaiseen tapaan.

Tutustu

Savupiippuja ja puhdasta kuuraa - William Lomaxin Tampere

Teos esittelee englantilaisen William Lomaxin kuvia Tampereelta 1800-1900 -lukujen vaihteesta. Savupiippuja ja puhdasta kuuraa – William Lomaxin Tampere kertoo amatöörikuvaaja Lomaxin henkilöhistoriasta, hänen valokuvataiteestaan ja varhaisesta tamperelaisesta valokuvausharrastuksesta, Fotografiklubben i Tammerforsista. William Lomaxin valokuvamaailma oli kansainvälinen. Hän oli enSnen kaikkea tilannekuvaaja, joka tallensi kamerallaan kaupungin elämää katuineen ja rakennuksineen. Enimmäkseen hänen kuvansa kertovat vapaa-ajasta ja elämän esteettisestä puolesta, retkistä, matkoista ja harrastuksista.

Tammerkoski ja kosken kaupunki

Tammerkoski syntyi noin 7 500 vuotta sitten, ja kaupunki sen rannalle perustettiin vuonna 1779. Uusi tietoteos tarjoaa tuoreita näkökulmia Tampereen historiaan ja nykypäivään ja asettaa samalla kaupungin paikalleen maailmassa ja maailmanhistoriassa.

Kaupunkikuvan kehitys, koulutus ja eteenpäin vievät innovaatiot, kosken rannat teollisuuden ja työn näyttämönä, luonto, jääkiekko ja rock ovat osa kirjan monipuolista sisältöä. Kirjoittajat ovat arvostettuja Tampereen historian ja nykypäivän tuntijoita. Näyttävä ja suurimmalta osalta ennen näkemätön kuvitus kertoo kaupungin ja sen asukkaiden elämästä kiehtovalla tavalla.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!