Vapriikki julkaisee adventtivideoita

Museokeskus Vapriikin henkilökunta on joulumielellä! Neljän videon sarjassa tutkijat johdattelevat juhlakauden aiheisiin ja joulun historiaan.

  • Julkaistu
    29.11.2020
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Ensimmäisenä adventtina eli sunnuntaina 29.11. julkaistaan tutkija Antti Liuttusen tarina Tampereen valoviikkojen historiasta. Kauniit valokuviot ovat tuoneet joulumieltä tamperelaisille jo vuodesta 1966. Mitkä olivatkaan ensimmäiset valokuviot, ja mikä on tamperelaisten kaikkien aikojen suosikkikuvio?!

Toisena adventtina museonjohtaja ja jouluharrastaja Marjo-Riitta Saloniemi kertoo joulukuusen historiasta, ja esittelee omasta kokoelmastaan muutamia klassisia koristeaiheita.

Kolmantena adventtina Vapriikin luontotohtori Tomi Kumpulainen kertoo, kuinka ihminen voi tuoda joulun myös metsän eläimille.

Neljäntenä adventtina Marjo-Riitta Saloniemi kertoo suomalaisen joulupöydän antimista, ja milloin ne ovat tulleet osaksi juhlakulttuuriamme.

Videot julkaistaan Vapriikin Youtubessa ja somekanavilla. Tervetuloa laskeutumaan juhlakauteen kanssamme!

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!