Vapriikin somessa seurataan sisällissodan taisteluiden kulkua

Suomen sisällissota keväällä 1918 oli punaisten ja valkoisten välillä käyty verinen taistelu, joka jätti yhteiskuntaan syvät arvet. Erityisen rankka se oli Tampereelle.

  • Julkaistu
    22.3.2021
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Tampere teollisuuskaupunkina oli punaisten tärkein tukikohta, jonka ympärille valkoisten saartorengas alkoi maaliskuussa kenraali Mannerheimin johdolla kiristyä. Tampereella käytiin maalis–huhtikuussa sodan ratkaisevimmat taistelut. Niihin osallistui noin 16 000 valkoista ja 14 000 punaista taistelijaa. Sota on edelleen Pohjoismaiden suurin kaupunkitaistelu.

Vapriikin somessa seurataan maalis-huhtikuussa taisteluiden etenemistä Tampereella alkaen kaupungin piirityksestä. Tutkija Antti Liuttunen johdattelee tapahtumiin, ja Vapriikin kuva-arkiston ainutlaatuinen kuvakokoelma kertoo, millainen oli sodan todellisuus yli 100 vuotta sitten. Tervetuloa seuraamaan miniluentoja 25.3. alkaen Vapriikin Facebookissa, IGTV:ssä ja Youtube-kanavalla!

Jaksot:

Osa 1 (25.3.), Piiritys

Osa 2 (27.3.), Verinen kiirastorstai

Osa 3 (3.4.), Hyökkäys kaupunkiin

Osa 4 (4.4.), Taistelu Näsilinnasta

Osa 5 (6.4.), Antautuminen

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!