Pelimuseon Studiossa avautuu pienoisnäyttely pelien ruokakulttuurista

Pelimuseon Studiossa Vapriikissa avautuu 24.1. uusi pienoisnäyttely, Kakku on vale. Näyttely esittelee pelien ruokakulttuuria.

  • Julkaistu
    24.1.2021
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Peliruoka voi parantaa pelihahmon terveyttä, ihastuttaa herkullisella ulkonäöllä tai olla osa pelin selviytymismekaniikkaa. Syötävät annokset ja erilaiset ruokailutavat kertovat jotain pelihahmoista ja kulttuureista, joista he ovat kotoisin. Kaikilla ihmisillä on jonkinlainen suhde ruokaan, ja nämä kokemukset valuvat osaksi pelimaailmoja.

Kakku on vale -näyttely esittelee ruokia osana pelejä. Tutuksi tulevat varhaiset pikselikirsikat, roskiksista löytyneet voileivät, pyöreän mehukkaat melonit sekä viimeisillä voimilla lämmitetyt keittotölkit. Peliruoka on osoittautunut niin vetovoimaiseksi, että ruoanlaiton ympärille luodaan minipelejä, pelaajat omistavat kokonaisia kanavia peliruoan kokkausvideoille ja isojen pelisarjojen ruoasta julkaistaan keittokirjoja.

Tervetuloa tutustumaan pelimaailman herkulliseen puoleen.

Kakku on vale – videopelien ruokakulttuuria
Pelimuseon Studiossa 24.1.2021 – 31.8.2021

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!