Ilves 90 -näyttely Jääkiekkomuseossa

Vuonna 1931 perustettu Ilves täyttää tänä keväänä 90 vuotta. Suomen jääkiekkomuseo haluaa onnitella seuraa vaihtuvalla näyttelyllä, joka avautuu tänään 26.1. Näyttely nostaa esille Ilveksen monipuolisen toiminnan jääkiekon parissa. Huomion kohteeksi pääsevät niin mies- ja naiskiekon legendat kuin juniorit ja fanitkin.

  • Julkaistu
    26.1.2021
  • Kirjoittanut
    Tähtitalvikki Poikajärvi

Monet legendaariset kiekkoilijat ovat pelanneet tupsukorvissa vuosikymmenten varrella. Sellaiset leijonapaidassakin loistaneet tähdet, kuten Kalle Havulinna, Lasse Oksanen, Risto Jalo ja Raimo Helminen ovat olleet Ilveksen miehiä. Naisten joukkueesta esimerkiksi Marianne Ihalainen ja Anne Haanpää eivät enempiä esittelyjä kaipaa. Jääkiekkomuseon perustajajäseniin kuulunut ja pitkään kantavana voimana toiminut Aarne Honkavaarakin oli Ilveksen kasvatteja.

Kosketusnäytöille on kerätty Ilveksen historiaa valaisevia artikkeleita jääkiekkohistorioitsijoilta. Lisäksi näyttelyssä voi pukea tunteensa seuraa kohtaan sanoiksi ja raapustaa ”rakkauskirjeen Ipalle”. Parhaat kirjeet pääsevät esille näyttelyyn ja museon sosiaalisen median tileille.

Näyttely on esillä 26.1. alkaen kesän alkuun asti. Jääkiekkomuseossa museokeskus Vapriikissa.

Hei, tämä sivusto ei valitettavasti tue vanhentuneita tietoturvattomia selaimia. Päivitäthän uuteen selaimeen, kiitokset!